Almanya Türk dönerciyi konuşuyor! Belediye başkanını ölümden kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Türk dönerciyi konuşuyor Belediye başkanını ölümden kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 09:35

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletindeki Altena kentinin belediye başkanı Andreas Hollstein, gittiği döner dükkanında mülteci politikasını eleştiren bir aşırı sağcının bıçaklı saldırısına uğradı. Bu esnada olay yerinde olay döner dükkanının sahibi Türkiye kökenli adamın araya girerek olayın büyümesini engellediği aktarıldı.

Haberin Devamı

Hollstein'ın olayın ardından boğazından yaralandığı aktarıldı. Alman Bild gazetesine konuşan dükkanın sahibi Demir Abdullah, aşırı sağcı ve aşırı alkollü kişinin dönerciye girdikten sonra Hollstein'ın bölgeye sürekli yabancı getirdiğinden şikâyet ederek agresif bir tutum sergiledi. 

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, kendisine belediye başkanı olup olmadığını soran bir adam önce Hollstein'ın mülteci politikasını eleştirdi, daha sonra ise 30 santimetre uzunluğundaki bıçak ile belediye başkanını yaraladı.

Almanya Türk dönerciyi konuşuyor Belediye başkanını ölümden kurtardı

Bild gazetesi, Demir Abdullah'ın belediye başkanı ile Alman aşırı sağcı arasındaki olayı ayıran ve belediye başkanını kurtaran kişi olduğunu yazdı. 

Haberin Devamı

Olayı ayırmak ve belediye başkanını kurtarmak isteyen döner dükkânındaki çalışan kişinin de yaralandığı belirtildi. Alman polisinin olay hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, "Ülkemizde nefret ve şiddete yer olmaz" ifadesini kullandı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!