Almanya’da casusluk davası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da casusluk davası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 01:37

Almanya'da Türk istihbaratı adına casusluk yapmakla suçlanan iki Türk ve bir Türk kökenli Alman vatandaşı hakkında Federal Savcılık soruşturmayı tamamladı.

Haberin Devamı

Federal Savcılık, Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde dava açtı. 58 yaşındaki Muhammed Taha G. ile 59 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 34 yaşındaki Alman vatandaşı Göksel G. yabancı bir ülke istihbaratı adına Almanya’da casusluk yapmak suçuyla yargılanacaklar. Federal Savcılık, üç zanlıyı en geç 2013 Şubatı’ndan itibaren gözaltına alındıkları 17 Aralık 2014 tarihine kadar Türk istihbaratı adına çalışmakla suçluyor.

UZUN SÜRELİ TAKİP
Federal Savcılık’ın iddianamesine göre zanlı Muhammed Taha G.’nin talimatıyla zanlı Ahmet Duran Y. ve Göksel G. Almanya’da yaşayan Türk hükümet karşıtları hakkında bilgi topluyordu. Ahmet Duran Y. ve Göksel G., Kürt eylemcilerin düzenledikleri gösteriler ve Cumhurbaşkanı aleyhinde görüş belirtenler hakkında topladıkları bilgileri Muhammed Taha G.’ye devamlı iletiyordu.

Haberin Devamı

Federal Savcılık, üç kişiyi uzun bir süre takip ettikten sonra 17 Aralık 2014’te Frankfurt Havalimanı’nda gözaltına almıştı. Muhammed Taha G. bu tarihten beri tutuklu bulunuyor. Ahmet Duran Y. ile Göksel G. ise bir süre sonra serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanacak.

BAKMADAN GEÇME!