Almanya, Berlin’de ölenleri andı

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Berlin’de ölenleri andı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 10:00

Berlin’de 12 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin de yaralandığı terör saldırısına, Almanya’daki Müslüman cemiyetleri de tepki gösterdi.

Haberin Devamı

CEMİYETLER birbiri ardına terörü lanetleyen açıklamalar yayınlarken, saldırının yapıldığı Breitscheidplatz Meydanına giderek uyarı nöbeti tuttular ve olay yerine çiçek koydular. Noel pazarının kana bulandığı meydanın yanıbaşındaki, İkinci Dünya Savaşı’nda bombalarla kulesi ağır hasar gördüğü için ‘Yıkık Kilise’ olarak tanınan tarihi Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi’nde anma töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel, Meclis Başkanı Norbert Lammert, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller’in de katıldığı ayinde Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi din görevlileri dualar okudu. 

Berlin DİTİB Şehitlik Camisi din görevlisi Hasan Çağlayan, DİTİB Berlin Eyaleti Başkanı Fatih Eroğlu ve Şehitlik Camisi Derneği Başkanı Süleyman Küçük, olay yerine çiçek koyduktan sonra kilisedeki ayine katıldı.

Haberin Devamı

BU SALDIRI HEPİMİZE YAPILDI

Şehitlik Camisi’nde akşam namazının ardından ise bir basın açıklaması okundu. Açıklamada, “Berlin’de yaşanan saldırı Müslüman olarak, DİTİB olarak bizleri derinden üzmüştür. Hangi milletten, hangi dinden olursa olsun, bütün insanları Allah yarattı, bütün insanlar Allah katında değerli ve bütün insanları Yaradan’dan ötürü çok seviyoruz. Biz, bu ülkenin bir parçasıyız, bu sebeple bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Dolayısıyla bu tür olaylar olduğunda üzülüyoruz ve bu acıyı paylaşmaya geldik. İnşallah bir daha tekrarlanmaz” denildi.

BİRLİK OLMALIYIZ

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi de (ZMD) terör saldırısını kınadı. Olayın olduğu yerde uyarı nöbeti tutan ZMD, ‘Kine karşı birlik olalım’ çağrısı yaptı. ZMD Başkanı Aiman Mazyek, saldırıda çok sayıda suçsuz vatandaşın hayatını kaybetmiş olmasından dolayı çok derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Uyanık ve kararlı olmalıyız. Her şeyden önce bizim bir dünya kenti olan Berlinimizin ve insanlarının dünyaya açık, hoşgörülü ve yaşam sevinci dolu olarak kalması için birlik olmalıyız” dedi.
Penzberg Camisi imamı Benyamin İdriz de Ankara’da Rus Büyükelçiye, ardından Berlin’de Noel pazarına ve Zürih’te bir camiye terör saldırısının arka arkaya yaşandığına işaret ederek, “Bu çok zor günlerde daha birlik olmalıyız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!