Almanya, aşırı sağcı katili İsveç’ten istedi

Güncelleme Tarihi:

Almanya, aşırı sağcı katili İsveç’ten istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 16:41

Almanya, İsveç’te bir göçmeni öldürdüğü için hapis yatan ve yakında serbest bırakılacak olan 63 yaşındaki İsveçli aşırı sağcı katilin, Almanya’da daha önce işlediği tahmin edilen bir cinayetten dolayı yargılanmak üzere gönderilmesini istedi.

Haberin Devamı

FRANKFURT Savcılığından yapılan açıklamada, John Ausonius adlı kişinin, Almanya’da Şubat 1992’de Blanka Z. adlı Yahudi asıllı kadını sokak ortasında öldürmekle suçlandığı bildirildi. Alman basını da Ausonius’un, bir restoranda vestiyer olarak çalışan kadınla daha önce tartıştığını ve kendisini sokak ortasında öldürdüğünün tahmin edildiğini ancak soruşturmanın o dönem çıkmaza girdiğini ve kapatıldığını yazdı.

ÖMÜR BOYU HAPİS ALMIŞTI

Frankfurt’ta yaşanan bu olayla ilgili dosya, Almanya’da 8 Türk’ü öldüren aşırı sağcı terör örgütü NSU’nun ortaya çıkmasından ve cinayetlerin araştırılmasından sonra, olayların bağlantılı olabileceği ihtimali üzerine yeniden açılmıştı. Ausonius, 1990’lı yılların başında İsveç’te yabancı düşmanlığından dolayı silahla 11 göçmenin üzerine ateş açmış, bu kişilerden biri hayatını kaybetmişti.
İsveç’te ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ausonius’un, iyi halden dolayı serbest bırakılması gündemde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!