Alman polisi saldırganla ilgili bir ipucu buldu

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi saldırganla ilgili bir ipucu buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 14:06

Berlin’de 12 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin de yaralandığı terör saldırısını kimin yaptığı aydınlığa kavuşuyor.

Haberin Devamı

TIR’ı kullanan şoför olduğu zannıyla yakalanan Pakistanlı mültecinin yanlış kişi olduğu anlaşılıp serbest bırakılmasının ardından polis gerçek saldırganın izine ulaştı. Resmi olarak onaylanmayan bilgilere göre Alman polisi saldırıda kullanılan TIR’ın koltuğu altında 23 yaşındaki bir Tunusluya ait kimlik belgesi buldu. Zanlıyı yakalamak için tüm Almanya çapında arama başlatıldı. 

Polis, zanlının Polonya plakalı TIR’ın şoförü Lukasz U.’yu öldürürken aralarında mücadele geçtiği, saldırganın büyük ihtimalle yaralı olabileceği ve hastanede tedavi görebileceği üzerinde duruyor. Polonyalı sürücünün tabancayla vurularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü bildirildi. 500 civarında ihbarı değerlendiren ve asıl saldırganın izine ulaşan polis, bir basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısında saldırganın kimliğinin açıklanması ve yakalanması için fotoğrafının basına dağıtılacağı bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!