Alman polisi kaçan şüpheliyi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi kaçan şüpheliyi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 11:02

Almanya'nın başkenti Berlin'de polis, bir süreden beri takibe aldığı Arnavut çetesini suçüstü yakalamak istedi. Bu sabah saatlerinde polisle şüpheliler arasında yaşanan kovalamaca ölümle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Berlin güne hareketli saatlerle başladı. Kentin doğu semtlerinden Marzhan'da hırsızlık çetesini yakalamak için harekete geçen polis ekipleri, kaçan bir şüpheliye ateş etti. Vurulan şüpheli hayatını kaybetti.

HIRSIZLIK ÇETESİ

Edinilen bilgiye göre; Berlin'in Köpenick semtindeki mülteci kampında kalan hırsızlık çetesini çökertmek için polis bir süreden beri hazırlıklar yapıyordu. Çeteyi takibe alan polis, çete üyelerini suçüstü yakalamayı planlıyordu. Çeteyi takip eden polis, bu sabah soygun sonrası harekete geçti. Polisin dur ikazına uymayan Arnavut vatandaşı şüpheliler arabayla kaçmak istedi. Beş şüphelinin içinde bulunduğu araç ile polis ekibi arasında kovalamaca başladı. Polis, kaçan arabayı durdurmak için iki kez yandan ve arkadan çarptı. Ancak buna rağmen durduramadı.

ÇOK SAYIDA SOYGUN

Çete üyelerinin içinde bulunduğu otomobil, karşıdan tramvayın gelmesiyle durdu. Polise yakalanmamak için arabanın sürücüsü yaya olarak kaçmaya başladı. Bu sırada polislerden biri silahına davranıp ateşledi. Vücuduna tek kuşun isabet eden şüpheli şoför, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ilk yardım ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen yaralı kurtarılamadı.

Polis arabanın içindeki üç kişiyi yakalarken, bir şüpheli ise kaçmayı başardı. Olaya el koyan savcılık soruşturma başlatırken, şüpheliyi öldüren polis hakkında da inceleme başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!