Alman ordusunda radikal İslamcı alarmı

Güncelleme Tarihi:

Alman ordusunda radikal İslamcı alarmı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 10:30

Almanya, radikal İslamcıların orduya sızmasından endişe ediyor. Federal Meclis’in Ordu Denetçisi Hans Peter Bartels, radikallerin, askeri eğitim almak amacıyla orduya sızabilecekleri uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Bartels yaptığı açıklamada,  “Kesinlikle ordu da diğer güvenlik birimleri gibi İslamcılar için askeri eğitim almaları açısından çekici. Benim bilgi dahilimde İslamcıların sistematik olarak orduya sızma gibi bir çabası bulunmuyor. Radikaller şimdilik ordu için sorun değil. Ancak tek tek olaylar var. İslamcıların orduya sızması gerçekçi bir tehlike. Bu yüzden de çok dikkatli olunmalı” dedi.

EN AZ 29 ESKİ ASKER

İstihbarat teşkilatları, daha önce orduda yer alıp da Irak ve Suriye’ye gidenlerin sayısını en az 29 olarak tahmin ediyor. Alman Askeri İstihbarat Teşkilatı (MAD) şu anda orduda 65 askerin radikal İslamcı olma şüphesiyle takip ediyor.

MAD 2007 yılından beri toplam 320 askeri İslamcı olduğu şüphesiyle izledi. Bunlar arasında 22’si radikal İslamcı olarak kaydedildi. 17’sinin ordudan ilişkisi kesildi. Bunlardan ikisi mahkemeye gidip itiraz etti. Ancak davayı kaybetti. Beş şüphelinin de sözleşmesi uzatılmadı. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!