Alman gazetesi: IŞİD militanları Türkiye'ye mülteci gibi girip Avrupa’ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman gazetesi: IŞİD militanları Türkiyeye mülteci gibi girip Avrupa’ya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 01:31

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi, IŞİD militanlarının sığınmacılarla birlikte Mersin üzerinden Avrupa’ya gittiğini iddia etti. Gazete, Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar’ın da bu iddiaları yalanlamadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Gazetenin İstanbul muhabirinin imzasıyla yayımlanan haberde, IŞİD militanlarının, sığınmacılarla birlikte Türkiye üzerinden Avrupa’ya gittiği öne sürüldü. Haberde Suriyeli mültecilerin Mersin Limanı’ndan Avrupa’ya çıkış yaptıkları iddia edilirken, "Sığınmacılarla birlikte IŞİD militanlarının da Avrupa’ya geldikleri yönünde önemli işaretler var" denildi.

Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar’ın da bu iddiaları doğrular nitelikte konuştuğunu ileri süren gazetenin iddiasına göre, Taşpınar, Esad’a bağlı askerlerin sivil kıyafetlerle mülteci statüsünde Mersin’e gelip, kimi mültecileri öldürdüğünü söyledi. Gazete, "Askerler girebiliyorsa, IŞİD militanları girmez mi?" sorusuna Taşpınar’ın "Emin olamayız. Bir kişi Suriye pasaportunu gösteriyorsa, Türkiye bunu geri çeviremez. O kişiyi içeri almak durumundayız. Gelen kişinin IŞİD militanı olduğuna dair kuvvetli belirtiler varsa ancak o zaman geri çevrilir ya da polise teslim edilir" diye yanıt verdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Haberde, Taşpınar’ın Türkiye’de şu anda 2 milyona yakın Suriyeli mülteci olduğunu söylediği, IŞİD militanlarının Avrupa’ya gidişi konusunda ise, "Suriyeli mülteciler buradan ayrılmayı arzu ederse, bu durumda devletin gözünden kaçmış olanlar olabilir" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!