Alman Büyükelçi üç kez çağrılmış

Güncelleme Tarihi:

Alman Büyükelçi üç kez çağrılmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 10:02

Alman Spiegel dergisinin haberine göre Türkiye, yılbaşından bu yana Alman Büyükelçi Martin Erdmann'ı iki değil, üç kez Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Haberin Devamı

Büyükelçi Erdmann’ın 19 Şubat’ta da bir ders kitabında 1915 olaylarından ‘Ermeni soykırımı’ diye söz eden bir ön sözden dolayı Türk Dışişleri’ne çağrıldığı ortaya çıktı.

Derginin haberinde “Saksonya Anhalt Eyaleti'nde öğretmenler için hazırlanan ön sözde, Birinci Dünya Savaşı esnasında yaşanan, Türkiye'nin reddettiği Ermeni soykırımı üzerine geniş bilgi yer alıyor. Ön sözde ayrıca Türk Cumhurbaşkanı'nı kafatasları üzerinde yürürken resmeden bir karikatüre yer veriliyor” denildi. Erdmann, son iki haftada Almanya’da Erdoğan’ı hicveden bir video klip ve Can Dündar ile Erdem Gül davasını izlemek üzere adliyeye gitmesi nedeniyle iki kez Dışişleri’ne çağrılmıştı. 

ZDF HAKARET ŞİİRİNİ KALDIRDI

Alman televizyon kanalı ZDF, Erdoğan’a hakaretler içeren bir şiirin yer aldığı sunucu Jan Böhmermann’ın söz konusu programını internet sayfasından kaldırdı. ZDF sansürle suçlanırken sözkonusu yayın kurumu, Böhmermann’ın şiirinin kanalın kaliteli hiciv anlayışına uymadığını belirtti. Daha önce NDR kanalının yayınladığı bir video iki ülke arasında krize yol açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!