Ahmedinejad'ın mektubu Papa'ya iletildi

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejadın mektubu Papaya iletildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 15:48

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile Papa 16'ncı Benedikt'e bir mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Mutteki, bugün Vatikan'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Sabah saatlerinde Roma'ya ulaşan Mutteki, Vatikan'daki genel kabul merasimi sonrasında Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16'ncı Benedikt tarafından kabul edildi.

Mutteki'nin görüşme sırasında, Ahmedinejad'ın Papa'ya yazdığı mektubu ilettiği öğrenildi. Mektubun içeriği konusunda açıklama yapılmadı. Ancak İran resmi haber ajansı İRNA'ya dayanılarak verilen haberlere göre Ahmedinejad, mektubunda "peygamberlerin ortak öğretileri"ne değinerek, "bu öğretileri esas alan insani ve siyasi ilişkiler geliştirilmesi"nin önemine işaret etti.

Uluslararası ilişkilerde "halihazırdaki adaletsizliklerin" varlığına da dikkati çeken Ahmedinejad, "bu durumu ortadan kaldırabilmek için dünya ülkelerinin, muhtelif dinlerin işbirliğine de gereksinimi var" dedi.

Haberin Devamı

Mutteki'nin Papa tarafından kabulü sırasında, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kültürel Miras ve Turizm Kurumu Başkanı İsfandiyar Rahim-Meşai ve İranlı Ermeni milletvekili Kevork Vartanyan da hazır bulundu.

İran'daki Vatikan Büyükelçisi Piskopos Angelo Mottola, geçtiğimiz günlerde Ahmedinejad'ı ziyaret etmiş ve Papa'nın Dünya Barış Günü vesilesiyle yayımladığı mesajı iletmişti. Bu ziyaret sonrasında, Ahmedinejad'ın da Papa'ya bir mektup yazacağı açıklanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!