Afrin’de PYD/YPG’nin en büyük mevzisi vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Afrin’de PYD/YPG’nin en büyük mevzisi vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 23:48

TERÖR örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin Afrin’deki en fazla güç yığdığı mevzilerden birisi sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile vuruldu.

Haberin Devamı

Yerel istihbarat kaynaklarının verdiği bilgilerin yanı sıra insansız hava araçları (İHA), Afrin’deki YPG güçlerinde Türkiye toprakları ile Özgür Suriye Ordusu güçlerine yönelik taciz ateşinde bulunacaklarına dair hareketlilik tespit etti. Bu hareketlilik tespiti üzerine önceki gece Kilis sınır hattında konuşlu 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri ile ÇNRA’lar YPG mevzilerinin yoğun ateş altına aldı. Yapılan atışlar sonucu YPG mevzilerindeki cephaneler ile bazı zırhlı araçların imha edildiği tespit edildi.

HER TÜRLÜ SENARYO VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik kısa zamanda bir operasyon başlatacağına dair iddialar doğrulanmadı. Ancak askeri kaynaklar, TSK’nın Suriye sınırında Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden gelişmelerle ilgili her türlü senaryoya karşı hazırlığı bulunduğunu, ancak bu hazırlığın hemen operasyon yapılacağı anlamına gelmediğini belirttiler. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da TRT Haber’de katıldığı programda, Afrin’e yönelik operasyonla ilgili, “Buraya bir operasyon yapmak gerekirse Türkiye bundan çekinmez. Daha fazla İHA kullanıyoruz. Silahlı Hürkuş’u bölgeye gönderdik” dedi.

Haberin Devamı

RAKKA’DA ÖNEMLİ GELİŞME

Öte yandan terör örgütü DEAŞ’ın merkezi olan Suriye’nin Rakka kentinde ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile örgüt arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Twitter’dan paylaştığı mesajında, SDG’nin önceki gece Rakka’nın Eski Şehir bölgesine girdiğine dair Koalisyon açıklamasını paylaştı. Açıklamada, SDG’nin tarihi Rafiqah Duvarı’nda iki küçük delik açarak bölgeye girdiği belirtildi. 2.5 kilometre uzunluğundaki duvarda 25 metre genişliğinde iki delik açıldığı ve duvarın zarar görmeyeceği savunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!