ABD'yi sarsan skandal! Kadavralardan çalınan organlar satılmış...

Güncelleme Tarihi:

ABDyi sarsan skandal Kadavralardan çalınan organlar satılmış...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 12:00

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi kan donduran bir suçlama ile karşı karşıya.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yer alan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü Cedric Lodge hakkında kadavralardaki organları çalıp, satmak suçundan iddianame düzenlendi.

ORGANLARI ÇALIP EVİNE GÖTÜRDÜ

CNN'de yer alan habere göre, Boston'daki tıp fakültesinin morgunda yönetici olarak çalışan 55 yaşındaki Cedric Lodge, okulun bilgisi ve izni olmadan, tıp fakültesine bağışlanan kadavralardan baş, beyin kemik, deri gibi organları çalıp Hampshire kentindeki evine taşıdı ve bunları sattı.

ABDyi sarsan skandal Kadavralardan çalınan organlar satılmış...

KARISI DA İŞİN İÇİNDE

Başsavcı Gerard M. Karam, Cedric Lodge'un insan kalıntıları kaçakçılığı yapmakla suçlandığını vurgularken, ABD'nin Pensilvanya Orta Bölgesi Mahkemesi'ne sunulan iddianameye göre 55 yaşındaki adam karısı Denise ile insan kalıntılarını Katrina Maclean (44) ve Joshua Taylor (46) isimli kişilere satmakla itham ediliyor.

Haberin Devamı

2018-2022 YILLARI ARASINDA 37 BİN DOLARDAN FAZLA ÖDEME

Federal savcılar konuya ilişkin basın açıklamasında adamın 2018 yılından 2022 yılına kadar kadavralardan organları çaldığını ve sattığını belirtirken, Joshua Taylor isimli şahsın bu süre boyunca vücut parçaları için toplamda 37 bin dolardan fazla ödeme yaptığı iddia edildi.

İddianamede ayrıca morg müdürü Cedric Lodge'un şüpheli Maclean ve Taylor'ın Harvard Tıp Okulu morguna girmesine izin verdiği iddia ediliyor.

ABDyi sarsan skandal Kadavralardan çalınan organlar satılmış...

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İLE KARŞI KARŞIYALAR

Sanıklar suçlu bulunmaları halinde 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

OKULDAN İLK AÇIKLAMA: DEHŞETE DÜŞTÜK

Dünyayı şoke eden skandal sonrası Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yapılan ilk açıklamada Lodge'un 6 Mayıs'ta işten çıkarıldığı belirtildi ve "Kendilerini başkalarını iyileştirmeye ve onlara hizmet etmeye adamış bir topluluğa ev sahipliği yapan okulumuzda bu kadar rahatsız edici bir şeyin olabileceğini öğrendiğimizde dehşete düştük." ifadeleri yer aldı.

ABDyi sarsan skandal Kadavralardan çalınan organlar satılmış...

Okulun bağışlanan kadavralardan hangilerinin bu korkunç durumdan etkilendiğinin belirlenmesi için federal savcılarla çalıştığını belirten tıp fakültesi kurbanların aileleri ile iletişime geçileceğini vurguladı. 

Haberin Devamı

CNN'de yer alan habere göre, Harvard'ın Tıp Fakültesi'ne gönüllü olarak bağışlanan kadavralar çalışmalar sona erdiğinde genellikle yakılırlar ya da bağışçının ailesine teslim edilirler.

BAKMADAN GEÇME!