ABD'nin konuştuğu kurtuluş! Yetkililer bile etkilendi: Dahiyane bir plan...

Güncelleme Tarihi:

ABDnin konuştuğu kurtuluş Yetkililer bile etkilendi: Dahiyane bir plan...
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 12:36

ABD'de ıssız bir yolda karda mahsur kalan bir adamın yaptığı dahiyane plan hem kendi hayatını hem de karda mahsur kalan başka bir adamın hayatını kurtardı.

Haberin Devamı

ABD'nin Oregon eyaletinde yer alan Willamette Ulusal Ormanı'na giden bir adam karla kaplı ücra bir yolda mahsur kaldı.

KİMSE GİTTİĞİ YERİ BİLMİYORDU, TELEFONU ÇEKMİYORDU

Dondurucu soğukta esir kalan adam bölgede cep telefonu çekmediği için arayıp yardım isteyemedi. Daha kötüsü talihsiz adamın ailesi yurtdışındaydı ve ormana gittiğini kimse bilmiyordu. Yani eve dönemediği zaman onun için yardım isteyecek kimse yoktu.

ABDnin konuştuğu kurtuluş Yetkililer bile etkilendi: Dahiyane bir plan...

ALDIĞI AKILLICA KARARLAR HAYATINI KURTARDI

Lane County Şerif Arama ve Kurtarma biriminin Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, sürücü o gün birkaç akıllıca karar verdi ve verdiği bu kararlar hem kendi hayatını hem de karda mahsur kalan başka birinin hayatını kurtardı.

Haberin Devamı

Bu kritik kararların ilki, karda mahsur kalanların çoğunun ölümüne yol açan yürümek ve yardım aramak yerine ısınmak için arabasında kalmak oldu.

İkinci akıllıca karar ise elindeki ekipmanları gözden geçirmek ve yardım istemenin yaratıcı bir yolunu bulmak oldu.

TELEFONUNU DRONE'A BAĞLADI

İsmi açıklanmayan sürücü, karın içinde mahsur kaldığı arabasında 'drone' olduğunu hatırladı. Cep telefonunu drone'a bağlayan adam güvendiği birine içinde bulunduğu durumu, konumunu ve yardım istediğini mesaj olarak yazdı ve gönder tuşuna bastıktan sonra drone'u havalandırdı.

ABDnin konuştuğu kurtuluş Yetkililer bile etkilendi: Dahiyane bir plan...

Artan yükseklik adamın cep telefonunun bir baz istasyonuna bağlanmasını sağladı ve sürücünün hayatını kurtaran mesaj sonunda gönderildi.

YOLDA BAŞKA BİRİ DAHA KURTARILDI

Mesajın iletilmesinden sonra hızlı bir kurtarma çalışması başladı. Acil kurtarma ekipleri mahsur kalan adamın izini bulmak için bölgeye giderken karda mahsur kalan başka birine daha rastladılar ve onu da kurtardılar.

YETKİLİLER: DAHİYANE BİR YÖNTEM, ÇOK ETKİLENDİK

Lane County yetkilileri, adamın insansız hava aracını kullanarak bulduğu çözümün 'dahiyane' olduğunu ve bu yaratıcılıktan çok etkilendiklerini belirttiler.

Haberin Devamı

2 kişinin hayatının kurtulduğu operasyon ekibi memnun etse de yetkililer karda yola çıkan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yola çıkmadan önce gidecekleri yeri ve konumu birilerine bildirmeleri gerektiğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!