AB’den Gürcistan’a vize muafiyeti

Güncelleme Tarihi:

AB’den Gürcistan’a  vize muafiyeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 21:40

TÜRKİYE ile Avrupa Birliği arasında aralıksız sürdürülen teknik çalışmalara rağmen vize serbestisine ilişkin tıkanıklığın çok kısa vadede aşılacağına dair sinyal gelmezken Gürcistan hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

AB Konseyi, Gürcistan vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanmasına yönelik kararı onayladı. Karar, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandıktan 20 gün sonra uygulanmaya başlanacak. Karar gereği, biyometrik pasaport sahibi Gürcistan vatandaşları, altı aylık bir dönemde yapacakları seyahatlerde AB ülkelerinde 90 gün vizesiz kalabilecek. İş, turizm ve ailevi nedenden kaynaklanan seyahatler için geçerli olacak vize muafiyeti, Gürcistan vatandaşlarına AB ülkelerine yerleşme, bu ülkelerde çalışma ya da eğitim görme gibi imkânlar tanımıyor.

KOMİSERDEN ÖVGÜ

Muafiyet kararı, kurallar gereği, İngiltere ve İrlanda için geçerli olmayacak. AB, gerekli gördüğünde vize serbestisi uygulamalarının askıya alınmasını hatta iptal edilmesini içeren düzenlemeyi onayladı.

Vize muafiyeti kararını değerlendiren AB Komisyonu’nun İçişleri ve Göçten Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Gürcistan ve vatandaşları için ‘tarihi bir gün’ olduğunu belirterek, “Karar, Gürcistan makamlarının ve halkının hukukun üstünlüğü ve adalet sistemine ilişkin ileri düzeyde ve zor reformları yerine getirme konusundaki muazzam çabalarının tanınması niteliğindedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!