ABD ve Rusya'nın flaş Suriye planı

Güncelleme Tarihi:

ABD ve Rusyanın flaş Suriye planı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 12:56

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları, Suriye'de sınırlı ateşkesin sağlanması konusunu ele aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ateşkesin Halep'ten başlayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kerry, Paris'te Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la düzenlediği ortak basın toplantısında, insani yardımların ulaştırılması, belirli bir bölge için ateşkes ve tutuklu takası için girişimlerde bulunulması gerektiği konusunda Rus mevkidaşıyla görüş birliğine vardıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ayrıca, Suriye'deki insani dramın sadece bu ülke değil, komşu ülkeler Türkiye, Ürdün ve Lübnan için de ciddi sıkıntılar oluşturduğunu ifade etti.

Esad rejiminin insani koridorların açılması konusunu değerlendirdiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ise Suudi Arabistan ve İran'ın da Cenevre konferansına katılmasını istediklerini söyledi.

İRAN’A ZEYTİN DALI
Kerry ise İran'ın Cenevre'de düzenlenen birinci konferansta belirlenen ilkeleri kabul ettiği takdirde toplantılara katılabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı, “Bugün İran’ı uluslar toplumuna katılmaya ve barış için yapıcı bir ortak olmaya davet ettim” dedi.

Kerry ve Lavrov, Suriye krizinin çözümü için önümüzdeki hafta düzenlenecek Cenevre-2 konferansının hazırlıkları için Paris’te bir araya gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!