ABD Savunma Bakanı geliyor

Güncelleme Tarihi:

ABD Savunma Bakanı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı William Cohen'in Ürdün, Mısır, İsrail ve Yunanistan'ı da kapsayacak turu yarın Ankara'dan başlıyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan Fransız Haber Ajansı AFP'ye bir açıklamada bulunan üst düzey bir yetkili, gerilimin yüksek olduğu bir bölgede köprü vazifesi gördüğünden Washington'un Türkiye'ye ‘yüksek stratejik değer’ verdiğini söyledi.

Savunma Bakanı Cohen'in yarın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Görüşmede Türkiye'nin NATO'daki liderlik rolünün yanı sıra Yunanistan ile ilişkilerinin de gündeme geleceği belirtiliyor. Cohen bu ziyareti sırasında iki ülke arasındaki uçurumu kapatmaya çalışacak.

Cumartesi günü ise William Kohen, Kuzey Irak'taki uçuşa kapalı bölgeyi denetlemek üzere ‘Kuzey Gözlem’ Operasyonu'na katılan İncirlik Üssü'nde konuçlanmış Amerikan askerlerini ziyaret edecek. Türk Hükümeti'nin bu operasyona destek verdiğini söyleyen Pentagon yetkilisi Ankara'nın altı aylık görev süresini bir kez daha onaylamasını beklediklerini kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!