ABD ordusu İdlib’de DEAŞ şefini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

ABD ordusu İdlib’de DEAŞ şefini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 07:00

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de düzenlenen hava saldırısında terör örgütü DEAŞ’ın üst düzey liderlerinden Halid Eyd Ahmed el Ceburi’nin öldürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, “El Ceburi’nin ölümü, DEAŞ’ın saldırı planlama yeteneğini geçici olarak sekteye uğratacaktır” dendi.  Ceburi’nin, DEAŞ’ın Avrupa’ya yönelik saldırılarını planlamaktan ve DEAŞ için liderlik yapısını geliştirmekten sorumlu olduğu belirtildi.

OPERASYON İHA İLE

CENTCOM operasyonun yeriyle ilgili bilgi vermezken İngiliz yayın kuruluşu BBC, Suriyeli sivil savunma teşkilatı Beyaz Miğferler’in Twitter açıklamasına dikkat çekti. Beyaz Miğferler, kimliği belirsiz bir insansız hava aracının İdlib vilayetinin Killi ilçesi kırsalında füze fırlattığını duyurdu. Hedef alınan kişiye ilk müdahaleyi yapan Beyaz Miğferler ekiplerinin yaralı şahsı Türkiye sınırın öte yanındaki Bab el-Hava Hastanesi’ne kaldırdığı, ancak bu kişinin burada hayatını kaybettiği belirtildi. Muhalif Enab Baladi kuruluş da şahsın bölgeye 10 gün önce geldiğini ve Hellfire füzesiyle hedef alındığı sırada cep telefonuyla konuştuğunu bildirdi. 

Haberin Devamı

ABD ordusu İdlib’de DEAŞ şefini öldürdü

ABD UÇAK GEMİSİ SURİYE AÇIKLARINDA

ABD’nin Akdeniz’deki ‘USS George W. H. Bush’ uçak gemisi, İran destekli güçlerin Suriye’de Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üslere yönelik saldırı düzenlemesinin ardından tedbir amaçlı olarak Suriye kıyılarına yakın bölgeye konuşlandırıldı. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında “İran Devrim Muhafızları’yla ilişkili grupların Suriye’de konuşlu kuvvetlerimize saldırılarını arttırdıklarını gördük ve tedbir olarak uçak gemisini daha yakın bir bölgeye çektik” dedi. Singh, altı aylık görev süresi biten geminin Akdeniz’de daha ne kadar kalacağına ilişkin soruya ise yanıt vermedi. Bu karar, geçen hafta Suriye’nin Haseke ve Deyrezor kentlerindeki ABD üslerine düzenlenen saldırıların ardından geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!