ABD: Kimyasal saldırıya yanıt vermeye hazırız

Güncelleme Tarihi:

ABD: Kimyasal saldırıya yanıt vermeye hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 00:56

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD’nin Doğu Akdeniz’e gemilerini kaydırdığı iddialarına ilişkin Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Rusya kaynaklı bu haberlerin propagandadan ibaret olduğunu savunan Pahon, “Bu, doğru değil. Ancak bu, Başkan, Esad rejimin kimyasal saldırısına cevap verilmesi yönünde bir talimat verirse, hazır olmadığımız anlamına gelmiyor” dedi. Suriye rejiminin İdlib’deki sivillere ve altyapıya yönelik potansiyel askeri harekâtına dair açık kaynaklarda yer alan haberler karşısında duydukları derin kaygının sürdüğünü söyleyen Pahon, bunun yıkıcı insani sonuçları olacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de İdlib iddialarını değerlendirdi. Nauert şunları söyledi: “Rusya ve/veya Esad rejiminin İdlib’e yapacağı her türlü saldırıdan kendilerini sorumlu tutacağımızı kendilerine söyledik. Özellikle de kimyasal silahların kullanımı konusunda. ABD geçmişte Suriye’de kimyasal silahların kullanımı konusunda ne kadar güçlü bir tavır alabildiğini gösterdi. ABD İdlib’de ya da Suriye’nin herhangi başka bir yerinde kimyasal silah kullanımına hızla ve kuvvetli tepki vermeye hazır. Rusların bunu kesinlikle tolere etmeyeceğimizi Şam’a açıkça anlatmalarını bekliyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!