ABD: Husilere giden silah teknesini batırdık

Güncelleme Tarihi:

ABD: Husilere giden silah teknesini batırdık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 07:00

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) geçen hafta İran yapımı füze parçalarını Yemen’deki Husilere taşıyan bir teknenin Arap Denizi’nde batırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Operasyonda ABD Deniz Kuvvetleri’nden iki de Seal komandosunun kaybolduğu bildirildi. CENTCOM açıklamasında, Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’de ticari gemilere saldırı başlatması sonrasında ilk kez böyle bir operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

2 KOMANDO KAYBOLDU

Açıklamaya göre operasyon geçen perşembe günü yapıldı. Bölgedeki USS Lewis B.Puller savaş gemisinden hareket eden komandolara dron ve helikopter desteği sağlandı. Komandolar gemide seyir ve balistik füzeler için tahrip ve güdüm cihazları ele geçirdi. Açıklamada “İlk analizler aynı silahların Husiler tarafından Kızıldeniz’de transit geçiş yapan uluslararası ticaret gemilerindeki masum denizcileri tehdit etmek ve onlara saldırmak için kullanıldığını gösteriyor” denildi. Geminin 14 kişilik mürettebatı gözaltına alınırken tekne ise batırıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan dün akşam saatlerinde Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, İsrail limanlarına giden Zografia gemisini seyir füzesiyle hedef aldıklarını ve füzenin hedefe doğrudan isabet ettiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!