ABD 6’ncı filonun sancak gemisini yolluyor

Güncelleme Tarihi:

ABD 6’ncı filonun sancak gemisini yolluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

Farklı dalga tiplerinde dünyadaki herhangi bir nokta ile şifreli bilgi alışverişinde bulunabilen gemi, 35 gün aralıksız seyir yapmasını sağlayabilecek kadar yakıt taşıyabiliyor.

Haberin Devamı

Hamas ile çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana İsrail’e desteğini açıklayan ABD, iki uçak gemisinin ardından ABD donanmasının Akdeniz’deki gücü 6’ncı filonun komuta kontrol gemisi USS Mount Whitney’i de Doğu Akdeniz’e gönderiyor. ABD donanmasından yapılan açıklamaya göre önceki gün İtalya’nın Gaeta limanından ayrılan komuta gemisi, “ABD operasyonlarına destek sağlamak amacıyla” Doğu Akdeniz’e yola çıktı. ABD ordusuna yakın haber siteleri, 6’ncı Filo Komutanı Koramiral Thomas Ishee’nin de USS Mount Whitney ile bölgeye gittiğini yazdı. ABD’nin USS Gerald R. Ford uçak gemisi filosu şu anda Doğu Akdeniz’de bulunurken, geçtiğimiz günlerde bölgeye sevk edilen ikinci uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower saldırı filosunun da kısa süre içinde Doğu Akdeniz’e varması planlanıyor.

Haberin Devamı

YÜZEN KARARGÂH

300 kişilik bir mürettebata ev sahipliği yapan USS Mount Whitney gemisi, ABD 6’ncı Filosu’nun komuta ve kontrol gemisi görevinin yanı sıra NATO Müttefik Kuvvetler Komutanlığı ve NATO Taarruz Gücü Komutanlığı’nın da komuta gemisi olarak hizmet veriyor. Kara ve deniz birimleriyle entegre biçimde operasyon yürüten gemi, iletişim ve istihbarat merkezi olarak kullanılıyor. Öte yandan, önceki gün Süveyş Kanalı’ndan Kızıldeniz’e geçen ABD savaş gemisi USS Carney’in Yemen açıklarında birden fazla füzeyi belirleyerek durduğu açıklandı.  CNN’e konuşan ABD’li yetkili, füzelerin Yemen’de devam eden çatışmalara karışan İran destekli Husi militanları tarafından ateşlendiğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!