90’lık çift, depremden 11 gün sonra kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

90’lık çift, depremden 11 gün sonra kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Son yılların en büyük doğal felakatlerinden olan 8.0 şiddetindeki Çin depreminde, 92 ve 84 yaşlarındaki iki yaşlı, 11 gün sonra enkaz haline gelen evlerinden kurtarıldı.

Deprem sırasında 5 çiftin düğün için kilisede bulundukları ve yıkılan binadan son anda kurtulduğu da ortaya çıktı. Toplam ölü sayısının 80 bini aştığı belirtildi.

Çin’de 12 Mayıs’ta meydana gelen 8.0 şiddetindeki depremde ölü ve kayıpların toplamı 80 bini aşarken, Taoculuğun merkezi olan kutsal Kingçeng Dağı’ndaki evlerinde mahsur kalan ve 11 gündür kendilerinden haber alınamayan 92 ve 84 yaşlarındaki çift kurtarıldı. Kulübelerinde bulunan Tian Yuking ve Çao Şuyun adlı çift, sedye ile dağın eteklerinde kurulan bir çadıra taşınarak yiyecek ve su verildi. Güneybatı eyaletlerinden Siçuan’da bulunan Kingçeng Dağı, 2. yüzyılda yaşamış keşişlerden Tao inancının kurucusu Zang Daoling’in üssü olarak bilinen tapınaklarıyla ünlü.

Son anda kurtuluş

Öte yandan deprem sırasında düğün yapan 5 çiftin, kilisenin üzerlerine yıkılmasından son anda kurtuldukları ortaya çıktı. Çiftler tam fotoğraf çekimi yaptırıyordu ki, önünde durdukları 100 yıllık Katolik kilisesi büyük bir sarsıntıyla yerle bir oldu. Yeni evli çiftlerin mutlulukları bir anda kábusa dönüştü.

6 pandaya tahliye

ÇİN’in güneybatısını vuran depremin ağır kayba yol açtığı bölgedeki koruma merkezinde bulunan pandalardan 6’sının başka bir bölgeye tahliye edildiği açıklandı. Wolong’daki pandaları koruma merkezi yetkilileri, Merkezde gıda sıkıntısı çekildiğini ve 6 pandanın başka yere gönderildiğini duyurdu. Yetkililer, hálá merkezde bulunan 50 kadar pandayı gözetlemek amacıyla bir ekibin bulundurulduğunu da belirtti. Depremin ardından kaybolan 3 panda ise hálá bulunamadı. Çin’de Wolong ile Chengdu’daki bir merkezde toplam 239 panda koruma altında bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!