12 yaşındaki Müslüman çocuğa terörist suçlaması

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki Müslüman çocuğa terörist suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 11:43

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir okulda öğretmen, 12 yaşındaki Müslüman öğrencisine sınıf ortasında, "Hepimiz senin terörist olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Teksas'taki First Colony Ortaokulu'nda öğretmeni, 12 yaşındaki Waleed Abushaaban'ı terörist olmakla suçladı. Independent'ın haberine göre olay şöyle gerçekleşti, 12 yaşındaki öğrenci Waleed Abushaaban, okulda tüm sınıfa izletilen 'Hayatımın çalımı Beckham' filmini izlerken gülmeye başladı.

Öğretmeni ise ona seslenerek "Yerinde olsam gülmezdim" dedi. Küçük çocuk bunun nedenini sorunca öğretmen "Çünkü buradaki herkes senin terörist olduğunu düşünüyor" diye yanıtladı. Öğretmenin sözüyle tüm sınıf küçük çocukla dalga geçmeye başladı, "Burada bir bomba var" esprileri yapıldı. 

12 yaşındaki Müslüman çocuğa terörist suçlaması

Abushaaban olayı, "Herkes bana bakıyordu, sınıfın köşesine gittim" diye anlattı. Abushaaban'ın babası bir gazeteye verdiği röportajda, "Benim çocuğum Müslüman olduğu için terörist değil. Benim çocuğum Amerikalı, burada doğdu ve o herhangi bir Amerikalı" dedi. 

Haberin Devamı

Öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Aile ise öğretmenin meslekten ihraç edilmesini istiyor. 

Eylül 2015'te yine Teksas eyaletinde, evde yaptığı saati öğretmenlerine göstermek için okula götüren 14 yaşındaki Ahmed Mohamed 'bomba taşıdığı' şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Kelepçelenerek okuldan götürülen küçük çocuk bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Yaşanan olay tüm dünyada geniş yankı bulmuş ve ABD Başkanı Barack Obama, Mohamed'i Beyaz Saray'a davet etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!