1 yaşındaki mülteciyi babasına getirdi

Güncelleme Tarihi:

1 yaşındaki mülteciyi babasına getirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 10:25

Türkiye’de doğan Suriyeli mülteci Ammoun bir aylıkken, anne ve babasıyla küçük bir tekneyle Yunanistan’a geçti. Babası Almanya’ya gelirken o annesiyle Yunanistan’da kaldı. Alman makamlarının gelmesine izin vermediği bebeği, Federal Meclis Sol Parti milletvekili Azize Tank gidip bizzat getirdi.

Haberin Devamı

SOL Partili Federal Meclis milletvekili Azize Tank’ın girişimiyle bir yaşındaki Ammoun’un aile hasreti sona erdi. Suriyeli küçük bebek artık anne ve babasıyla birlikte yaşayacak. Alman bürokrasisi yüzünden küçük Ammoun annesiyle Yunanistan’da babası da Almanya’da yaşıyordu. Ammoun bir yaşında... Türkiye’de doğmuş... Babası, annesini ve onu daha bir aylıkken küçük tekneye bindirmiş, dalgalar arasında Ege Denizi’ni aşıp Türkiye’den Yunanistan’a geçirmiş. Henüz bir aylıkken Ege Denizi’ni aşan Ammoun, bu kez Alman bürokrasisine takılmış. Bürokratik engeli aşmaya ne minik mülteci, ne de ailesinin gücü yetmemiş. Bir yıldır Annesiyle birlikte babasından ayrı Yunanistan’da bir sığınmacı kampında yaşayan Ammoun’u, Azize Tank, Almanya’ya getirdi.

CEBİNDEN ÖDEDİ

Haberin Devamı

İki kız annesi Tank, “Mülteci krizinden beri dağılmış aileleri birleştirmek için çaba harcıyordum. Küçük Ammoun’un dramını anlattıklarında çok etkilendim. Yazışmalar sonuç vermeyince atladım Yunanistan’a gittim. Küçük kızı ve annesini alıp getirdim” dedi. İkisinin de biletini cebinden ödeyen Tank, babanın çocuğuna ve eşine kavuştuğu anı hayatı boyunca unutmayacağını söyledi. Tank “Mülteci dramı çok büyük. İlerde daha büyük dramlar yaşanacak. Baba çocuğuna kavuşunca hepimiz gözyaşlarımıza engel olamadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!