'Doğru koşullar altında Kuzey Kore'ye giderim'

Güncelleme Tarihi:

Doğru koşullar altında Kuzey Koreye giderim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 11:15

Güney Kore'deki devlet başkanlığı seçimini kazanan liberal aday Moon Jae-in yemin ederek göreve başladı. Yemin konuşmasında 'Kore yarımadasında barışı inşa için elimden geleni yapacağım" diyen Moon, "İhtiyaç olursa hemen Washington'a uçarım. Aynı şekilde Pekin ve Tokyo'ya, hatta doğru koşullar altında Pyongyang'a giderim" dedi.

Haberin Devamı

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Güney Kore'yi sarsan ve eski Devlet Başkanı Park-Geun-hye'nin görevden alınmasıyla sonuçlanan yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma skandalının ardından dün sona eren seçimlerde zafer kazanan Moon Jae-in, doğru koşulların oluşması durumunda Pyongyang'a gidebileceğini söyledi. 

'ELİMDEN GELENİ YAPARIM' 

Kuzey Koreli göçmen bir ailenin çocuğu olan ve seçimde Demokrat Parti'nin adayı olarak yüzde 41.1'lik oranla birinci olan eski insan hakları avukatı Moon, başkent Seul'deki parlamento binasındaki konuşmasında Kore yarımadasında barışın tesisi için elinden geleni yapacağını söyledi. Seçimlerde muhafazakâr aday Hong Joon-pyo yüzde 25.5 oranında oy alarak ikinci, merkez eğilimli Ahn Cheol-soo ise yüzde 21.4 oy alarak 3. sırada yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!