Denizli'deki haber siteleri dernek çatısı altında birleşti

Güncelleme Tarihi:

Denizlideki haber siteleri dernek çatısı altında birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 13:18

Denizli'deki haber siteleri dernek çatısı altında birleşti

Haberin Devamı

DENİZLİ'de yayın yapan 12 yerel internet haber sitesi, dernek çatısı altında biraya geldi. Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği'ni kuran dernek yöneticileri, kuruluşlarını ve amaçlarını anlattı.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıyla, derneğin 12 kurucu üyesi Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği'nin kuruluşu açıkladı. Derneğin kurucu üyeleri adına dernek deklarasyonunu açıklayan sözcü Sedat Kurt, yerel ölçekte bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Amaçlarının haksız rekabetin önüne geçmek olduğunu belirten Kurt, "Türkiye'de birçok ilke imza atmış Denizli'de medya sektörünün yeni oyuncuları olarak bizler yerel ölçekte bir ilkin altına imza atarak, internet yayıncılığı yapan medya şirketlerini tek çatı altında toplayarak ülkenin ilk yerel tüzel kişilikli medya derneklerinden birini kurduk" dedi.
Gazetecilik mesleğinin tüm ilkelerine karşı sorumlu olduklarının bilincinde olduklarını belirten Kurt, "Amacımız kentteki tüm yerel internet yayıncılarını bir araya getirmek, dayanışma, güven, motivasyon, inovasyon gibi enstrümanlarla derneğin üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini, rekabet gücünü, finansal dinamiklerini ve internet yayıncılığının kentteki kalitesini çıkarabileceğimiz en üst seviyeye çıkarmaktır. Dernek tüzüğünün şartlarına uyan yayıncıları aramızda görmek istediğimiz kadar, bu vasıflara uymayan internet yayıncılarının da derhal bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek, tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri beklentisiyle sektörünü bu iş kolunu diğer aktörleri de sürekli takipte olacağız" diye konuştu.
Kurt, derneğe üyeliklerin tüzel kişilikler düzeyinde yapılabileceğini, dernek olarak ilk amaçlarının bir iktisadi işletme kurup kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri ve benzeri yapılarla ortak projeler geliştirmek olduğunu belirtti.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!