Cüzdan değil vicdan detoksu

Amacınız yalnızca bedensel toksinlerden arınmak olursa, detoks stratejileriniz daha baştan iflas eder. Bu nedenle, detoks çabanızı inanç dünyanızı zenginleştirmek ve manevi yanınızı güçlü ve huzurlu hale getirmek üzerine kurgulamalısınız

Haberin Devamı

Detoks, suistimale açık konulardan biri. Maalesef biz "detoks iyi bir şeydir, faydalanın" dedikçe detoks tüccarları çoğaldı. Kimi 'çakma detoks iksirleri' satarak, hijyenik olmayan koşullarda vicdan ve beden detoksu değil 'cüzdan detoksu' ile para kazanmaya çalışıyor.

Bunların bir kısmı, ayağınızı su dolu bir kaba sokuyor, işleme 'ayak detoksu' deyip, vücudunuzda biriken toksinleri suya aktardıklarını söylüyor. Bazıları da vücudunuza yapıştırdıkları yara bandı benzeri bantlarla (etkileyici de bir isim bulmuşlar: Detoks patch'leri) sizi toksinlerinizden arındırmayı vaat ediyor.

Bir de hapçı, şurupçu, otçu taifesi var! Bunlar, uydurma detoks formülasyonları içeren hapları, şurupları, otları 'toksin atıcı, detoks yapıcı' diye pazarlayarak cüzdanlarınızı inceltmeye çalışıyorlar.

NE YAPMALI

Haberin Devamı

 Detoks faydalı bir süreç, doğru bir iş, akılcı bir yaklaşım. Ünlü detoks uzmanı Daniel Reid’in dediği gibi, “Nasıl ki bir otomobilin sorunsuz ve bozulmadan çalışması, ömrünün uzatılması için, düzenli olarak motorunun ayarlanmasına, parçalarının temizlenmesine ve yağının, diğer sıvılarının değiştirilmesine ihtiyacı varsa, insan vücudu da sağlığını korumak, hastalıklardan korunmak ve yaşamını uzatmak için düzenli bakıma ve bu bakımı destekleyen detoks (arınma) çabalarına ihtiyaç duyar. Tıpkı otomobile yapılan senelik bakımlar gibi insan vücudunun da, aşırı yıpranmayı, hırpalanmayı ve toksik atık üretimini engellemek için doğru yakıta ve ilgiye gereksinimi var”... Daniel Reid’e göre bu periyodik bakımlar kanınızı ve dokularınızı temizlemek, vücudun dengesini onarmak, hayati fonksiyonları dengelemek için en iyi yöntem. Sağlığınızı korumak, hastalıkları önlemek ve yaşamınızı uzatmak için anahtar strateji, kişisel yaşam stilinizi, bedeninizin temel biyoritmini doğal düzenine uydurmak ve yemek alışkanlıklarınızı vücudunuzun detoks/retoks ritminin yapısına göre düzenlemektir. Kısacası detoks çaba gerektirse de, ek bir ürün kullanmanızı, hap, şurup, ot-çöp içmenizi ya da bir makineden yardım almanızı gerektirmez! Detoks biraz doğal ve katkısız beslenmek, biraz sebze-meyve ağırlıklı hormonsuz, antibiyotiksiz, zirai ilaçsız, tabii gıdalar yiyip içmek, daha çok da ruhsal temizlenmeye, ruhsal güçlenmeye ağırlık vermek demektir.

Haberin Devamı

MANEVİ ZENGİNLİĞE İHTİYAÇ VAR

Yani, detoks yapmak 100 puanlık bir işse eğer, bu süreç yüzde 80 oranında bedensel değil, ruhsal çaba gerektirir. Amacınız yalnızca bedensel toksinlerden arınmak olursa, detoks stratejileriniz daha baştan iflas edecektir. Bu nedenle, detoks çabanızı inanç dünyanızı zenginleştirmek ve manevi yanınızı güçlü ve huzurlu hale getirmek üzerine kurgulamalısınız.

Hangi inanca sahip olursanız olun, detoks süreci, duasız, ruhsal arınmasız, bizi biz eden, hayatımızdaki her şeyi düzenleyen, kâinattaki her şeyi var eden o büyük güce bağlığı zorunlu kılar. Arınmak için O’nun yardımına inanmayı, en tehlikeli toksinler saydığımız endişe, korku, güvensizlik, öfke, şiddet, kıskançlık gibi duygulardan uzak kalmayı ve O’nun varlığına daha çok sığınmayı zorunlu kılar.

Haberin Devamı

HAZZIN DA AZI KARAR ÇOĞU ZARAR

İsterseniz yeniden Daniel Reid’e dönelim. Bakın ne diyor: “Neredeyse herkes yiyip, içip eğlenmek ister. Çok az insan yarın ölmeyi diler. İnsan vücudu hem bir ırgattır, hem de hayatın hazlarından zevk almak için bir vasıtar.”

Haz iyi bir şeydir ama sakın unutmayın, her şey gibi hazzın da fazlası toksin, hazzın da azı karar çoğu zarar. Etkili bir detoks yapmak istiyorsanız detoksun bedensel yanları kadar ruhsal yanlarını da anlamaya, kavramaya çalışın. (Daniel Reid: Detox / Alfa Yayınları/İstanbul)

ÖNEMLİ

Hangi durumlarda detoks yapılamaz

* Hamilelik

* Ağır organ yetersizlikleri (kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği)

Haberin Devamı

* Kanser tedavisi ve kemoterapi uygulamaları

* Ateşli hastalıklar

* Ameliyatları takip eden ilk iki ay

* Kemoterapi tedavisi

* Radyoterapi uygulamaları

* Ağır yaşlılık sorunları

* Şeker hastaları

* Tansiyonu ayarlanmamış hipertansiyonlular

* 15 yaşından küçük gençler ve çocuklar

 

 

Yazarın Tüm Yazıları