Çocuklar için kukla tiyatro

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için kukla tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2008 00:00

"Kırmızı Başlıklı Kız" adlı kukla çocuk oyunu geçtiğimiz günlerde prömiyer yaptı. Yönetmen Ulviye Karaca "6 kukla karakter sahnede" dedi.

KIRMIZI Başlıklı Kız masalı, kukla tiyatrosu olarak geçtiğimiz günlerde küçük seyircilerle buluştu.

Oyunda kimler rol alıyor

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği ve kukla tasarımını da hazırladığı "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı çocuk oyununun dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziğini Can Atilla, dans düzenini ise Yener Turan hazırladı. Oyunda, Nalan Kıray Yavuz, Ezgi Koç, Sebilay Yoldaş, Füsun Demirden, Duygu Aslan, Serdar Uğurlu, Cem Ataç, İbrahim Korumaz ve Erdal Karakurt rol alıyor. Yönetmen Karaca, oyunun tanıtımında gazetecilerin sorularını yanıtlarken hemen her çocuğun bildiği "Kırmızı Başlıklı Kız" masalını günümüze uyarlayarak sahneye taşıdığını söyledi.

HapŞurunca yutan kurt

KIRMIZI Başlıklı Kız'ın ormanda "gerçek hayatla" karşılaştığını dile getiren Karaca, masaldaki "kurt" karakterini de değiştirdiğini belirtti. Karaca, şöyle devam etti: "Masaldaki kurt, bu kurdun büyük dedesi. O atalarının bu imajını düzeltmek istiyor. Ben korkunç olarak bilinen kurt karakterini o kadar korkunç yapmadım. Kızı ve büyükannesi yemeyen tarzda bir kurt. Masaldaki kurt, sahneye geldiğinde daha korkunç olacağından çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratacağını düşünerek değiştirdim. Ama bu kurdun bir sorunu var. Burnuna dokununca hapşırıyor ve önündeki her şeyi yutuyor. Oyunda kurt, kız ve büyükannesini istemeyerek yutuyor ve sonunda da operasyon geçirip onları çıkarıyorlar." Karaca, oyunda 6 kukla karakter olduğunu, oyun daha çok okul öncesi ve ilkokuldaki çocuklara hitap ettiği için kukla kullanmayı tercih ettiğini dile getirdi. Ulviye Karaca, "Tamamen kukla tiyatro. Zor bir teknik. Çünkü bir kuklayı 3 kişi oynatıyor ve 1,5-2 aylık çalışmanın ardından ancak oturdu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!