CHP'den sandık güvenliği toplantısı

Güncelleme Tarihi:

CHPden sandık güvenliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 12:25

CHP'den sandık güvenliği toplantısı

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 16 Nisan'da yapılacak referandumda kurulan bilişim ağı sayesinde 'bir tek oyun bile çalınmasının mümkün olmadığını' belirterek, yurttaşların gönül rahatlığıyla sandığa gidebileceğini söyledi.
CHP Adana il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, refrandum çalışmalarına devam ediyor. CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Karataş İlçe Başkanı Ersan Aygün, Karataş Belediyesi Başkanvekili Ali Durnaoğlu, Karataş İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba, eski il başkanları Akif Kemal Akay, Yılmaz Yalçınkaya, kurultay delegesi Hasan Aslan, il yöneticileri Nejat Altınok, Hayrettin Temel, Van eski İl Başkanı Cemal Şen ve partililer, Karataş'ın Yüzbaşı, Çavuşlu, İnnepli, Kapı, Karagöçer, Tuzla, Tuzkuyusu ve Ataköy,Hasırağacı köylerinde vatandaşlarla buluştu.
İl Başkanı Barut, yaptığı konuşmalarda "12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren Kenan Evren'in ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların dahi sahip olmadığı, Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin Önderi Mustafa Kemal Atatürk'e dahi verilmeyen yetkilerin anayasa değişikliğiyle bir tek kişiye verilmek istendiği" anlattı. Başkanlığa karşı, Cumhuriyete bağlı olan ve referandumda 'Hayır' oyu kullanacak yurttaşların sandığa gitmesini önlemek için, 'sandıkta hile yapılacak', 'oylar çalınacak', 'sandık güvenliği yok', 'Nasıl olsa hayır çıkmayacak' şeklinde toplumda algı yaratılmaya çalışıldığına dikkati çeken Ayhan Barut, 'bir tek oyun bile boşa gitmesine izin vermeyeceklerini' vurguladı.
OY ÇALINMASI MÜMKÜN DEĞİL
CHP'nin Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in koordinasyonunda tüm illerde bilişim ağı kurulduğunu ifade eden Barut "Tek yapmamız gereken 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi ıslak imzalı tutanakların tamamını elde etmek. Bunun için de sandık görevlilerimiz gereken eğitimleri aldı, hazırlıklarını tamamladı" dedi. Barut, şöyle devam etti:
"Sandık görevlilerimiz 16 Nisan akşamı ıslak imzalı tutanakları elde ettikten sonra bir tek oyun bile çalınması mümkün olmayacak. Çünkü kurduğumuz bilişim sisteminde YSK'nın girdiği sonuçlarla CHP örgütlerinin ıslak imzalı tutanaklardan girdiği sonuçlar, anında sistem tarafından karşılaştırılıyor. Bir tek oy farkı olsa bile sistem alarm veriyor ve avukatlarımız anında oraya müdahale edebiliyor. Bu nedenle, yurttaşlarımız bu tür aslı astarı olmayan söylemlere aldanmadan, gönül rahatlığıyla sandığa gidip oyunu kullanabilir. Her bir oyun güvencesi CHP'dir."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!