CHP'den piknikçilere uyarı

Güncelleme Tarihi:

CHPden piknikçilere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 15:15

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'de yaz başından bu yana çıkan orman yangınlarına dikkat çekerek vatandaşlardan bu konuda daha dikkatli olmalarını istedi.

Haberin Devamı

Güven, "Bu yaz döneminde ormanlık alanlarda piknik yapan, o alanlarda araçlarıyla geçen vatandaşlarımızdan da dikkatli olmalarını, orman yangınlarına sebep verecek küçük dikkatsizliklere karşı hassas olmalarını istiyorum" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'de 3 gündür devam  yangınlarda,  Bayındır ve Urla'da geniş orman alanlarının küle dönmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, şunları söyledi:

"Yananlar sadece ağaçlarımız değil. Geleceğimiz, yüreğimiz ve umutlarımızda yanıyor. Orman Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerin  ile vatandaşlarımızın canla başla çalıştığını görüyoruz. Hepsine verdikleri büyük mücadele için sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımız gibi bizler de en kısa sürede orman yangınlarının söndürülmesini ve bundan sonra  bir daha aynı acıları yaşamamızı diliyorum. Bu yaz döneminde ormanlık alanlarda piknik yapan, o alanlarda araçlarıyla geçen vatandaşlarımızdan da dikkatli olmalarını, orman yangınlarına sebep verecek küçük dikkatsizliklere karşı hassas olmalarını istiyorum."

Haberin Devamı

"25 SÖNDÜRME UÇAĞI, 190 BİN MAKAM ARACI"

Orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek için söndürme uçaklarının ve yeni teknoloji ürünü araçların son derece önemli olduğunu  da belirten Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde çoğu kiralık olan 25 kadar söndürme uçağımız ve helikopterimiz var. Türkiye'de devletin 190 bin makam aracı var. Bu orantısız dağılıma bir an önce son verilmeli. İhtişam ve saltanata düşkünlük, saraylarda lüks  içinde yaşamak için yapılan harcamalar bir tarafta dururken, orman yangınıyla mücadeledeki imkansızlıklar ve eksiklikler, acı bir manzara olarak diğer tarafta duruyor ve bilançosu çok ağır oluyor. Orman yangınıyla mücadelede uçaklar ve helikopterler hayati önem taşıyor. Bir an önce bu alandaki araç sayımızı arttırmamız gerekmektedir. Aksi  tekdirde bu yangınlarda   geleceğimizin yanmasına seyirci kalırız. Yananlar sadece ağaçlarımız değil."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!