CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 10:44

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentteki temasları kapsamında işçi kahvesi, hayvan pazarı ve esnafı ziyaret ederek onlarla kahvaltı yaptı - Kılıçdaroğlu: "Bu memleketin dertleri var, biz bu memleketin dertlerini beraber çözeceğiz"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da işçi kahvesi, hayvan pazarı ve esnafı ziyaret ederek onlarla kahvaltı yaparak sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, kentteki programı kapsamında ilk olarak Samsat Meydanında bulunan bir işçi kahvesini ziyaret etti. Buradaki işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, onların sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu daha sonra Haşimiye Meydanı'na geçerek dükkanlarını açan esnaflarla selamlaştı onlara "hayırlı işler" diledi.

Buradan beraberindekilerle hayvan pazarına geçen Kılıçdaroğlu, besicilerle görüştü Hayvan Pazarı Dernek Başkanı İzzet Çiftçi'den hayvan yetiştiricilerinin sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

Halil Yolcu isimli besicinin, "güçlü muhalefet olmalı, iktidara yön verebilmeli" sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın 12 Milletvekili bulunduğunu ve bunların CHP dışındaki partilerden olduğunu belirterek, kentin sorunlarının mecliste gündeme getirilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın sorunlarını kendisinin parlamentoya taşıyacağını aktararak, "Emin olun buraya Muğla Milletvekilimiz (Nurettin Demir) seçildiği tarihten bu yana en az 12 sefer geldi. Geliyorlar, geziyorlar, dolaşıyorlar, dertleri dinliyorlar şimdi bakın ben buraya geldim, gelmeyebilirdim de ama burada vatandaşın derdi var nasıl anlatacağız bunu? Medya aracılığıyla bakın bir sürü televizyoncu, gazeteci arkadaşımız burada siz söylüyorsunuz onlarda dinliyorlar. İnşallah akşam yayınlarlar, bir sansür gelmezde yayınlarlar, sizin dertlerinizi de en azından 70 milyon insan öğrenir. Güçlü bir muhalefet gerekiyor haklısın, orada da hiç bir tereddüttüm yok, bizim muhalefet olarak eksiğimiz de olabilir'' dedi.

Eksik ve yanlışlarının da olabileceğini belirten Kılıçdaoğlu'nun bu sözleri üzerine, '(Besici Yolcu) Var ama fazlasıyla var başkanım, vatandaş olarak görmüyoruz bu güçlü muhalefeti' demesine karşılık Kılıçdaroğlu, ''Tabi niye görmüyorsunuz çünkü medya vermiyor, ben sabahın 6 -7'sinde Bursa'da işe giden işçilerle de konuştum, buraya geldim sabahleyin işsizler kahvesine de gittim, şimdi buraya da geldim yarın bir başka yere gideceğim. Amacımız şu bu memleketin dertleri var biz bu memleketin dertlerini beraber çözeceğiz" diye konuştu

Haberin Devamı

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler hal pazarına giderek buradaki esnafı ziyaret etti ve onlarla birlikte sabah kahvaltısı yaparak sohbet etti.

Kılıçdaroğlu'nun kentteki temaslarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Nurettin Demir ve partililer eşlik etti.

- Gürsel Tekin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hal pazarı ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yaparak, dün gece kente gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun araçta mahsur kaldığı yönünde çıkan haberi kınadı.

Tekin, elinde tuttuğu tablet bilgisayarından internet sitelerinde çıkan haberi göstererek, "Kılıçdaroğlu minibüste mahsur kaldı' bu haberi kim yaptıysa şiddetle kınıyorum. Biz burada vatandaşlarımızın sorunlarını, dertlerini, çilelerini dinlemeye gelirken olmayan bir şeyi olmuş gibi haber yapmak bir habercilik değildir, bunu kim yaptıysa şiddetle kınıyorum. Sanki balyozlamı kapıyı açtık, 20 saniye son derece doğaldır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!