Çanakkale'de adli yıl törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede adli yıl törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 12:25

Çanakkale'de adli yıl törenle açıldı

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de, 2016- 2017 Adli Yılı'ın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, 15 Temmuz darbe girişiminin panzehrinin bağımsız, tarafsız liyakata dayalı yargı olduğunu söyledi.
Saat 10.00'da başlayan törene; Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Faik Ersöz, Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Aslan, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, hakimler ve avukatlar katıldı. Törende Çanakkale Adliyesi, Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Çanakkale Baro Başkanlığı adına Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.
Töreninin ardından Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, konuşma yaptı. Şarlan, 15 Temmuz darbe girişiminin panzehrinin bağımsız, tarafsız liyakata dayalı yargı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
"Dün olduğu gibi bugün de darbelere karşıyız, demokrasi ve hukuktan yana tarafız. Avukatlar olarak darbeleri değil seçimleri, askeri değil sivil hükümetleri, anarşiyi değil hukuku yüce biliriz. Bu inancımızı; meslektaşlarımızı ve barolarımızı temsilen, Ankara'da yapmış olduğumuz ziyaretlerle Anıtkabir'de Atamıza, Sayın Çanakkale milletvekillerimize, Sayın Meclis Başkanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza kararlılıkla ifade ettik. 15 Temmuzun panzehri bağımsız, tarafsız ve liyakata dayalı bir yargıdır. Atatürk'ün kurduğu modern hukuk devletine, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaktır. 'Teröre hayır, hukuk devleti ve demokrasiye evet diyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ve ülkemizde yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."
'AVUKATLAR GÖREVE HAZIRDIR'
Darbe girişimi sonrası operasyonda gözaltına alınanlara da değinen Baro Başkanı Şarlan, şunları söyledi:
"15 Temmuz sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararlarıyla yargı içerisindeki paralel yapıya mensup olduğu tespit edilen 3 bine yakın hakim ve savcının açığa alınması ve bunlardan 2 bin 847'sinin ihraç edilmesiyle, hakim ve savcı sayısındaki azalma hepimizin malumudur. Bu süreçte görevlerine devam eden hakim ve savcılarımızın dosya yükleri artmasına rağmen gerekli enerjiyi sağlayacaklarına ve titizlikle görevlerinin gerektirdiği çalışmaları yapacaklarına olan inancımız tamdır. Eksilen kadroların yerine yakın zamanda liyakat esasına dayalı yeni hakim-savcı atamalarının yapılmasını acilen beklemekteyiz. Bu süreçte, avukatlık mesleğinin belirli yıllarına gelen meslektaşlarımızın, hakim ve savcı olmalarının önünün açılması halinde sürecin hızlandırmasına katkı sağlamaya hazır olduğumuzu sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!