Büyük Ankara Festivali'nde yok yok

Güncelleme Tarihi:

Büyük Ankara Festivalinde yok yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 15:10

Büyük Ankara Festivali'nde yok yok

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 yıllık aradan sonra başladığı 29 Temmuz'dan itibaren büyük ilgi gösterilen 'Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nde ziyaretçi sayısı 4 günde yüz binlere ulaştı. 
Başkentliler, sıcak yaz akşamlarında festival alanında gündüzü ayrı gecesi ayrı, dopdolu eğlenceli aktivitelerle dolasıya eğleniyor. Birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserlerle gece geç saatlere kadar zaman geçiren Başkentliler, tatillerini Ankara'da yaparken, festivalin tadını en çok çocuklar çıkarıyor. Uluslararası dans toplulukları ve onlarca gösteri grubu, festival alanının her bir köşesinde ayrı bir etkinlikle ziyaretçilere unutamayacakları dakikalar yaşatıyor. Alanda, gün boyunca sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenleniyor. Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, KKTC, Ürdün, Gana, Romanya, Ukrayna, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan ve Osetya'dan olmak üzere 13 ülkeden gelen halk dansları topluluklarının gösterileri de festivali renklendiriyor.
Dev çadırlarda Büyükşehir Belediyesi'nin, Halk Ekmek'ten ASKİ'ye, İtfaiye'den Fen İşleri'ne, EGO'dan Sosyal Hizmetlere kadar pek çok birimi, özellikle çocuklara yönelik sürpriz ve ilgi çekici sunumlarıyla, her yaş grubu ziyaretçinin ilgisini çekiyor. 
FESTİVALİN SEVİMLİ MİSAFİRLERİ
Festival alanında Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'ndan getirilen hayvanlar da küçük büyük herkesin ilgi odağı oluyor. Festivalin sevimli misafirleri lamalar, tavşanlar, Ankara Keçisi, Ankara Kedisi, deve yavrusu, flamingolar, kangurular, eşek, sıpa, maymun, kıl keçileri, wolfdog, cüce keçiler, papağan, muhabbet kuşları, kanaryalar, rakun, igoana, tavus kuşu, akvaryumda balıklar, midilli, paçalı at ve atlar, Halep keçisi, buzağı, tavuk çeşitleri, özellikle küçüklerin büyük ilgisini çekiyor. Hayvanların bulunduğu kafesleri aileleriyle gezen çocuklar, sevimli hayvanlar karşısında büyük bir sevince kapılıyorlar. Pek çok çocuk, kafeslerin ardından hayvanları seyrederken, bazı çocuklar da görevliler eşliğinde tavşan ve keçilerin bulunduğu kafese girerek sevme imkanı buluyorlar.
Çocuklar ayrıca park alanında  Ankara köy evinin bulunduğu bölümde koyun, kuzu, keçi, sıpa ve buzağıları, ebeveynleriyle birlikte seviyorlar. Parkta çocuklar eski Türk giysilerini yansıtan kostümler giydirilerek, görevliler eşliğinde midilliye bindirilip, avluyu gezip, ata binmenin heyecanını yaşıyorlar. 
Büyük Ankara Festivali'nde İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın standı, deprem, göçük gibi olaylarda enkaz altında kalan canlıların yerini tespit ederek kurtarma çalışmalarında en önemli görevi yerine getiren Ankara İtfaiyesi'nin eğitimli K- 9 arama ve kurtarma köpeklerinin denge tahtaları üzerindeki gösterileri ve bakıcısının verdiği komutları yerine getirmedeki yeteneği, izleyicileri şaşırtıyor. BELKO'nun çadırda kurulan bisiklet yarışı düzeneği de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. 
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı'nın standı, ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, İpek Böcekçiliği Atölyesi'nde ipeğin nasıl elde edildiği, peynir atölyesinde ise nasıl peynir yapıldığı aşama aşama gösterilirken, kırsalda üretilen yöresel ürünler de ziyaretçilerle buluşuyor. “Çocuk Köyüönde düzenlenen bilgi yarışmaları ve çocuk traktörü yarışmalarıyla şenlenen stantta her akşam saat: 20.00'da kaval dinletisinin yanı sıra Ankaralı çobanlar tarafından günboyu “Çoban Çayıö ikram ediliyor. 
Başkentliler, festival alanında esnaf için ayrılan alanda el sanatlarından, ağaç işlerine, buldan bezi, çeşitli giysilere, çantaya, yöresel ürünlerden oyuncağa kadar birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı buluyor. Festivalde farklı damak tatlarına uygun lezzetler de ziyaretçilere sunuluyor. Özellikle ziyaretçiler için keçi sütünden yapılan dondurma, oğlak eti, Karadeniz Bölgesi tatlarından mısır unu, değişik tuz çeşitleri ve çok sayıda farklı lezzetler stantlarda yer alıyor. 
Festival alanında, her konuda toplumsal faydanın da gözetildiğini gösteren standlara da rastlamak mümkün. Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın standında sergilenen ANKAPARK'ın ışıklı maketi, açık alandaki transformers (otorobot), dinozorlar, family coaster gibi ANKAPARK oyuncakları, Ankaralılara tema park keyfini şimdiden yaşatıyor.  Özellikle hareketli dinozor maketlerinin ve timsahların bulunduğu alan (dinoland), çocukların büyük ilgisini çekiyor. 
Tanıtım çadırına girişte, Büyükşehir Belediyesi ile Başkentliler arasında köprü görevi gören ve sorunların çözümünde önemli adımların atılmasını sağlayan Alo 153 Mavi Masa'nın hizmetleri tanıtılıyor. Süper Lig'de mücadele eden Osmanlıspor ve Gençlerbirliği ile bu yıl 1. Lig'e yükselen Ankaragücü'nün stantları da  festival alanında, hem kulübün tanıtımını yapıyorlar hem de ziyaretçilere lisanslı kulüp ürünlerinin satışını gerçekleştiriyorlar. Festivaldeki güvenlik önlemleri ise en üst düzeyde sağlanırken, alan 65 kamera sistemiyle gözetim altında tutuluyor. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!