GeriSeyahat Binbir Gece Sofraları / Ebru Omurcalı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Binbir Gece Sofraları / Ebru Omurcalı

Binbir Gece Sofraları / Ebru Omurcalı

Türkiye’de ilk çorba konseptli restoranını işleten Ebru Omurcalı çok satan Çorbanın Kitabı’nın ardından bu defa Doğu’nun zengin mutfağını sunuyor.

Alfa Yayınları’ndan çıkan Binbir Gece Sofraları kitabevi raflarındaki yerini aldı.

Ebru Omurcalı Lübnan, Suriye, Ürdün, Yemen, Suudi Arabistan, İran, Irak, İsrail, Mısır, Tunus, Fas, Cezair ve Libya mutfaklarının kapısını aralıyor.  Binbir Gece Sofraları’nda  eşsiz tatlara yolculuğun anahtarını veriyor.

Kaliteli, kuşe, resimli baskıyla dikkat çeken kitapta Ebru Omurcalı 30 yıllık yemek yolculuğunda keşfettiği gizli kalmış lezzetleri şimdi okurlarıyla paylaşıyor.

Arka Kapak…
"Masallara konu olmuş, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, birbirini yakından ya da uzaktan etkilemiş, şairlere, ressamlara ilham vermiş olan Doğu'nun zengin mutfaklarındayız. Tarifleri yazmaya başladığımda, baharatların kokusunu zihnimde duyumsadım, denediğimde masallardaki gibi sunumlarla dostlarıma tattırdım. Ekibimle birlikte egzotik bir yolculuk yaptık. Mezeleri pidemize sürdük, etleri tarçınla kokulandırdık, helvaları safranla kavurduk, narlarla süsledik. Yemekten sonra ellerimizi biz de gül kokulu sularla yıkadık, misk kokulu havlularla kuruladık... Yemen'de kahve, Tunus'ta nane çayı içtik. Gezdik, dolaştık, hissettik...
Uzun süren bu yolculuğa sizleri de davet etmek istedim, kokuları ve lezzetleri sayfalara taşıdım.  Sizlerin de aynı keyifle yolculuk yapmanız dileği ile..."

Binbir Gece Sofraları / Ebru Omurcalı

False