Bilimsel merkeze Sancar'lı açılış

Güncelleme Tarihi:

Bilimsel merkeze Sancarlı açılış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 17:17

Türkiye’nin en kapsamlı kök hücre araştırma merkezi olması planlanan ve bu alanda üst düzey eğitimli personel kazandırmayı hedefleyen Mamak’taki Aziz Sancar Araştırma Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Mamak’ta bulunan Aziz Sancar Araştırma Merkezi’nin açılışına, Nobel Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül katıldı. 42 dönüm arazi üzerinde Mavi Göl’ün kıyısında inşa edilen, son teknoloji laboratuarların bulunduğu merkezde, hücresel tedaviler, genometrik araştırmalar ve diyabetin hücresel tedavisi yapılabilecek. Bakan Müezzinoğlu, açılış konuşmasında, “Bugün dünya çapında Aziz Sancar hocamız ile onur ve gurur duyuyorsak, onun alın teri kadar akıl terinin ürünleri dolayısıyla onur ve gurur duyuyoruz. Onun bu başarısından gençlerin alması gereken mesaj; akıl terlerini mutlaka akıtmaları gerektiğini yaşam felsefelerine koymaları gerektiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Haberin Devamı

NOBELCİLER BURADAN ÇIKABİLİR

Prof. Dr. Sancar ise, “Bu merkezde inşallah çok önemli buluşlar olur. Burada yapılacak araştırmalar, buluşmalar Türk insanı ve dünya insanının sağlığı için önemli olur. Buradan Nobelciler çıkabilir. Çıkmasa da biz halkımıza, insan sağlığına hizmet edersek görevimizi yapmış oluruz” dedi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, Mamak’ın artık bilimle anılacağını söyleyerek, “Merkez sayesinde beyin göçünün önüne geçilecek ve bilim adamları yetişecek. Bu, Mamak’ın gururu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!