2023 ZABITA VE İTFAİYE MAAŞLARI NE KADAR OLDU? Seyyanen zam zabıta ve itfaiye çalışanlarını kapsıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

2023 ZABITA VE İTFAİYE MAAŞLARI NE KADAR OLDU Seyyanen zam zabıta ve itfaiye çalışanlarını kapsıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2023 13:36

Zabıta ve itfaiye eri maaşları ne kadar oldu, sorusunun yanıtı memur zamlarının ardından merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur zamlarına ilişkin son gelişmeleri aktardı. Güler açıklamasında 6 aylık enflasyon farkının yanı sıra memurlara seyyanen zam yapılacağını duyurdu. Zabıta ve itfaiye erleri ise bu zamdan faydalanıp faydalanmadığını merak ediyor. Tüm kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılacak. Zabıta ve itfaiye eri maaşlarına TÜİK’in açıkladığı 17.75 oranındaki enflasyon farkı ayrıca yansıtılacak. Seyyanen zam için ise Güler 8077 liralık artış öngördüklerini ifade etti. Yaşanan son gelişmelerin ardından zabıta ve itfaiye erleri kendi maaşlarını merak ediyor. Peki Zabıta ve itfaiyeci maaşları ne kadar oldu, kaç TL zamlandı? İşte, memur maaş zammına ilişkin son açıklamalar ve tüm detaylar…

Haberin Devamı

Memur maaşları her yıl Ocak ve Temmuz ayında yeniden belirleniyor. Milyonlarca kamu çalışanı Haziran ayı enflasyon rakamlarına odaklanmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz ay Haziran ayının enflasyonunu aylık 3.91 olarak açıkladı. Yıllık enflasyon ise 38.21 oldu. Memur maaşlarına toplu sözleşmeye göre zam yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında enflasyonun üzerinde %30 zam yapılmıştı. Zabıta ve İtfaiye eri maaşları Ocak ayında %30 artırıldı. Temmuz’da ise enflasyonun yanı sıra maaşlara refah payı eklemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine Toplantısı sonrası memur maaşları için Haziran ayı enflasyonu işaret etmişti. Peki 2023 Zabıta ve İtfaiye eri maaşları ne kadar zamlanacak? İşte, konuyla ilgili detaylar…

MEMUR ZAMMI MECLİS'E SUNULDU

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Uzun zamandır yaptığımız çalışmalarda istişareler neticesinde son şekil verildi. En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8077 liralık artışı öngörüyoruz.

En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle birlikte yüzde 86'yı bulmaktadır. Kümülatif artış ise yüzde 142 artışı sağlamış olacağız. Ortalama memur maaşı 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı ortalama yüzde 74'e karşılık gelmektedir. Kümülatif oranı yüzde 129 artışı sağlamış olacağız."

ZABITA VE İTFAİYE ERİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Zabıta ve itfaiye eri maaşları çalışılan yıl, derece ve kıdeme göre değişkenlik gösteriyor. Bu sebeple maaşlar farklılık içeriyor. TÜİK verilerine göre göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 17,55 oldu.

Örneğin Ocak zammı ile birlikte 14.500 lira maaş alan bir zabıtanın maaşına sadece enflasyon oranları dikkate alındığında 2.544 lira zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesinde olacağını ifade etmişti.

Haberin Devamı

Yeni yapılacak zam oranları ve seyyanen zamlarla memurların alacağı maaşlar netleşmiş olacak.

 EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK ZABITA MAAŞI NE KADAR?

2023 yılında Ocak zammıyla birlikte zabıta maaş tablosu şu şekildeydi;

2023 Yeni başlayan zabıta maaşı: 10.920 TL
2023 Ön lisans mezunu zabıta maaşı: 11.960 TL
2023 Lisans mezunu zabıta maaşı: 13.000 TL
2023 Kadrolu zabıta maaşı: 13.000 TL
2023 Zabıta müdürü maaşı: 14.300 TL
2023 Emekli zabıta maaşı: 9.750 TL