VGM yükseköğrenim burs başvuruları başladı mı? VGM burs başvurusu ne zaman? İşte 2022 VGM başvurularında son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

VGM yükseköğrenim burs başvuruları başladı mı VGM burs başvurusu ne zaman İşte 2022 VGM başvurularında son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 23:35

Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğrenim burs başvuruları www.vgm.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Burs imkanından faydalanacak olan öğrencilerin VGM üniversite burs başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurması gerekiyor. Geçmişteki başvuru şartları arasında ise kamu kurumlarından burs almama koşulu yer almıştı. Peki, VGM yükseköğrenim burs başvuruları başladı mı?

Haberin Devamı

T.C kimlik numarası, doğum tarihi, anne baba adı ve kimlik seri no bilgileri ile alınacak 2022 yükseköğretim VGM burs başvuruları için geri sayım başladı. Henüz başvuru süreci başlamayan VGM için tarih bilgisi sorgulanıyor. İşte, 2022 VGM başvurularında son gelişmeler...

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

2022-2023 eğitim yılı VGM burs başvurusu tarihleri henüz netlik kazanmadı.

Geçtiğimiz yıl ise ortaöğrenim burs başvuruları 15 Ekim 2021 tarihinde; yükseköğrenim burs başvuruları ise 1 Kasım 2021'de başlamıştı.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Haberin Devamı

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmişti.

Burs ücretinin bu yıl da güncellenmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası: