TİSK Başkanı Burak Akkol kimdir, nereli?

Güncelleme Tarihi:

TİSK Başkanı Burak Akkol kimdir, nereli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 12:25

TİSK Başkanı Burak Akkol, asgari ücret görüşmelerinde işveren tarafını temsil etmesi dolayısıyla araştırılan isim olmaya başladı. Toplantıda asgari ücret tutarının belirlenmesi hususunu işveren gözünden değerlendiren TİSK Başkanı Burak Akkol, konuyla ilgili bazı detaylara dikkat çekmişti. Peki, TİSK Başkanı Burak Akkol kimdir, nereli? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

TİSK Başkanı Burak Akkol, iş hayatına ABD’de Nautilus Foods’ta başladı. 2003 yılında Koç Holding’e geçiş yaptı. Koç Holding bünyesinde Denetim, İnsan Kaynakları ve Proje Geliştirme alanlarında görev aldı. Akkol, 2014 yılından bu yana Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapıyor.

MESS’in önceki çalışma döneminde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev alan Akkol, aynı zamanda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve MESS Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor. Akkol, ayrıca TİSK’i temsilen İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.  Bununla birlikte, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Başkanı olan Akkol’un, Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de de Yönetim Kurulu Üyeliği bulunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Akkol, ayrıca Koç Üniversitesi’nden Executive MBA, Columbia Business School ve London Business School’dan Global Executive MBA dereceleri aldı.