Sözleşmeli personele kadro kimlere, ne zaman gelecek? 10 Kasım 2022: Bakan Bilgin'den sözleşmeliye kadro için '500 bin' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli personele kadro kimlere, ne zaman gelecek 10 Kasım 2022: Bakan Bilginden sözleşmeliye kadro için 500 bin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 07:53

Kamuda sözleşmelilere kadroda son durum 10 Kasım 2022 tarihinde de on binlerce çalışanın gündeminde yer almayı sürdürüyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği sözleşmeli personele kadro için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin kamuda muhtelif kadrolarda çalışan sözleşmeli personele yönelik çalışma sürdürdüklerini dile getirerek, "Çalışmayı bitirmek üzereyiz. Bu ay içerisinde kamuoyuyla paylaşacağımızı açıkladık." demişti. Bunun üzerine yeni bir açıklama daha yapan Bakan Bilgin, 500 bin sözleşmeli çalışanın kadroya alınma sürecine değindi. Gözler şimdi memur ve sözleşmeli personel arasında farkın kaldırılacağı sözleşmelilere kadroda atılacak adımlarda.. Peki, sözleşmelilere kadro ne zaman verilecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Sözleşmeliye kadro için çalışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 500 bin sözleşmeli çalışanın kadroya alınmasıyla ilgili talepleri değerlendirdiklerini kaydederek, kamu kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

"Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır."

KİMLER KADROYA GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamuda çalışan 4B'lilerin kadroya alınacağını ve bununla ilgili çalışma yapılacağını söyledi.