Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 20 bin öğretmen tercih sonuçları için tarih bilgisi!

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak MEB 20 bin öğretmen tercih sonuçları için tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2022 02:19

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devam ediyor. 20 bin öğretmen alımı için sözleşmeli öğretmenlik atamalarında süreç tercih başvurularına geldi. Öğretmen adayları başvurularını e-Devlet ekranından 31 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirecekler. 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği gibi alanlar en fazla alım yapılacak branşlardan olacak. Başvuruların ardından öğretmen atama sonuçları eylül ayında açıklanacak. Peki, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

20 bin sözleşmeli öğretmen tercihleri devam ederken, atama sonuçları da gündeme gelmeye başladı. Ön başvuru ve sözlü sınava tabii olan öğretmen adayları, 27-31 Ağustos tarihleri arasında atama tercihlerini gerçekleştirecek. Sözleşmeli öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı tercih başvurusunda önem arz edecek. MEB'in takviminde yer alan bilgiye göre sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 1 Eylül tarihinde açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmen atama tercihleri 27-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 1 Eylül 2022'de açıklanacak.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Haberin Devamı

ATAMA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.

Atama kararnameleri il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

BRANŞ DAĞILIMI, TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıklamıştı.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Öğretmen ataması branş dağılımı, taban puan ve kontenjanları listesi http://www.meb.gov.tr/ üzerinde yer alan atama kılavuzundaki bilgiler ile de öğrenilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası: