Şişhaneye Yağmur Yağıyordu kimin eseri? AYT Edebiyat 2023 Şişhaneye Yağmur Yağıyordu sorusu ve cevabı!

Güncelleme Tarihi:

Şişhaneye Yağmur Yağıyordu kimin eseri AYT Edebiyat 2023 Şişhaneye Yağmur Yağıyordu sorusu ve cevabı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 15:16

ÖSYM tarafından düzenlenen Alan Yeterlilik Testi (AYT) 18 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Adaylar sınavlarda kendilerine yöneltilen soruları büyük bir dikkatle cevaplamaya çalıştı. Şişhaneye Yağmur Yağıyordu kimin eseri? sorusu da sınav sonrası araştırılan konulardan birisi oldu. İşte AYT 2023 Şişhaneye Yağmur Yağıyordu sorusu ve cevabı!

Haberin Devamı

AYT Şişhaneye Yağmur Yağıyordu sorusu sınav sonrası gündemdeki yerini aldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu gerçekleştirildi. 3 milyondan fazla aday YKS oturumlarında ter döktü. AYT oturumu biter bitmez bazı soruların cevapları araştırılmaya başlandı. Peki, Şişhaneye Yağmur Yağıyordu kimin eseri?

ŞİŞHANEYE YAĞMUR YAĞIYORDU KİMİN ESERİ?

Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu, Haldun Taner'in 1953 yılında yazdığı öyküsü ve aynı adlı kitabı. Kitaba adını veren hikâyede, Şişhane'de bir kazaya sebep olan belediyeye ait bir atın gözünden olay mahallinde bulunan ve kazaya karışan insanlar ve bu insanların hayatları anlatılır. Bu öyküsüyle Haldun Taner, New York Herald Tribune Gazetesi'nin 1953 yılında İstanbul'da düzenlediği öykü yarışmasında birinci olmuştur.

Haberin Devamı

Kitapta yer alan Bir Eczanenin Akşam Müşterileri adlı hikâye, bir yaz mevsiminin üç günü boyunca Boğaz kıyısındaki bir eczaneye girip çıkan, 27 sıradan İstanbullunun yaşamlarından bir kesit sunar. Bu hikâye, 1960'ta yazar tarafından "Fazilet Eczanesi" adıyla oyunlaştırılmıştır.

SORU: Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu kimin eseridir?

CEVAP: Haldun Taner