ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYET'TE OLACAK | ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 kimler, hangi parti kaç milletvekili adayı çıkarıyor? Son seçimde Şırnak AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları

Güncelleme Tarihi:

ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYETTE OLACAK | ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 kimler, hangi parti kaç milletvekili adayı çıkarıyor Son seçimde Şırnak AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 15:10

Şırnak seçim sonuçları 2023 oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların açılmasının ardından, hurriyet.com.tr'de olacak. 14 Mayıs Pazar bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gidecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Şırnak milletvekili adayları ve son seçimde alınan oy oranları araştırmaları hız kazandı. Peki, Şırnak kaç milletvekili çıkarıyor? Şırnak seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Şırnak son seçim sonuçları ve milletvekili adayları...

Haberin Devamı

Şırnak Seçim Sonuçları, 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. YSK 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Şırnak milletvekili seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü sandık sandık Hurriyet.com.tr aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak. İşte, 2023 Şırnak milletvekili adayları ve son seçimde çıkan oy oranları ile ilgili önemli detaylar...

2023 SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İşte, tüm bu sürecin sonunda geçici sonuçlar da ortaya çıkacak. YSK cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları seçim yasaklarının kalkmasının ardından ilan edilecek.

ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI 2023

Şırnak seçim sonuçları 2023, Hurriyet.com.tr Seçim 2023 sonuç sayfaları üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Şırnak seçim sonuçları, sandık sandık anlık bilgilerle Hürriyet 2023 Seçim sayfasında olacak.

2023 SEÇİM SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞIRNAK 2018 SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI

Şırnak toplam seçmen sayısı: 268.840

Kullanılan oy: 233.565

Geçerli oy: 233.758

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KÂĞIDI ZORUNLU MU?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kâğıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet, YSK’nın internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenip oyunu kullanabilecek.

OY VERME İŞLEMİNDE HANGİ KİMLİK BELGELERİ ZORUNLU?

Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak. Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.

Haberin Devamı

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ OLACAK?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.

2023 ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İşte, parti ve bağımsız Şırnak 2023 milletvekili adayları isim listesi;

AK PARTİ 2023 ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

Haberin Devamı

1 ASLAN TATAR
2 HATİCE ATAN
3 BEDİRHAN ŞIK
4 ABDULKERİM GÜNDÜ

ŞIRNAK 2023 CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 NİZAR ÖKTEN
2 BOTAN CİZRELİ
3 ABDULLAH KAYA
4 AYŞE BİLİN

ŞIRNAK 2023 MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 HALİL TATAR
2 FİKRET KAYA
3 İDRİS BARKIN
4 BAHATTİN SEVEN

ŞIRNAK 2023 İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ VE SIRALAMASI

1 ADİL ÖZÇINAR
2 NURETTİN İLÇİ
3 OSMAN FERFOOĞLU
4 DOĞUKAN YAYCI

SON SEÇİMDE (2018) ŞIRNAK KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Şırnak’ın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Bitlis ilinden 4 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

Haberin Devamı

SON SEÇİMDE (2018) ŞIRNAK’TAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

RİZGİN BİRLİK-ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
HASAN ÖZGÜNEŞ-HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ
NURAN İMİR-HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ
HÜSEYİN KAÇMAZ-HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ