Pursaklar Belediyesi hangi parti? Pursaklar Belediye Başkanı kimdir? 2019 Pursaklar yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar Belediyesi hangi parti Pursaklar Belediye Başkanı kimdir 2019 Pursaklar yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 14:07

Pursaklar Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Pursaklar yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Pursaklar, Ankara-Çubuk arasında yer alan köylerin en eskilerinden biridir. 1970 yılı başından itibaren Pursaklar'ın çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarla nüfusu hızla artmış, 16 Aralık 1986'da belediye teşkilatına kavuşarak "belde belediyesi" sıfatını almıştır. 2008 yılında çıkarılan belediyeler kanunu ile halihazırda bağlı olduğu Keçiören'den ayrılmış, Altındağ ve Çubuk'tan da aldığı mahallelerle ilçe statüsüne kavuşmuştur. Peki, Pursaklar Belediyesi hangi partide? Pursaklar Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Pursaklar Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Pursaklar'ın 21 adet mahallesi vardır. Bunlar; Abadan, Altınova, Ayyıldız, Fatih, Karaköy, Karşıyaka, Kösrelikkızığı, Merkez, Mimar Sinan, Peçenek, Saray Cumhuriyet, Saray Fatih, Saray Gümüşoluk, Saray Osmangazi, Sirkeli Yeşilova, Sirkeli Yeşilyurt, Tevfik İleri, Yeni Karaköy, Yıldırım Beyazıt, Yunus Emre ve Yuva'dır. Peki, 2019 Pursaklar Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Pursaklar yerel seçim sonuçları 2019!

PURSAKLAR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Mamak için 84.197 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz %72,05 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. 2019 yılında belediye başkanı seçilen Ayhan Yılmaz bir ay sonra istifa etti ve yerine Ertuğrul Çetin geldi.

Haberin Devamı

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇETİN KİMDİR?

1975’te Ankara Solfasol’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Ankara’da tamamlayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesinden ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. 2000-2004 yılları arasında kendi dershanesinin Kurucu Müdürlüğünü yaptı. 2004 yılında Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. İl Genel Meclisi Divan Üyeliği ve AK Parti Grup Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu süreç zarfında Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı ve Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcılığında bulundu.

2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Pursaklar Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pursaklar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Daimi Başkan Vekilliği yaptı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in çok sayıda kurumda yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır.

Haberin Devamı

1999-2003 yılları arasında Mazlum-Der Genel Sekreterliği de yapan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in olimpik branş olan Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği devam etmektedir. Gençliğinde 9 yıl yüzme antrenörlüğü yapan Ertuğrul Çetin, 15 Yıl Pursaklar Belediye Spor Yöneticiliği görevlerinde de bulunmuştur. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ankara Pursaklar seçim sonuçları 2024

Ankara Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları