Piyasalar bu kararla pozisyon alacak...FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar bu kararla pozisyon alacak...FED faiz kararı ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 17:41

FED faiz toplantısı ne zaman, sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. Yapılan son toplantının ardından ABD Merkez Bankası (Fed) faizi 75 baz puan artırma kararı almıştı. Fed böylece temmuzda faizi yüzde 2,25 ile 2,50 aralığına çekmiş oldu. Piyasaların merakla beklediği eylül toplantısında ise faiz artırımı kararı tamamen temmuz toplantısı sonrası gelen veriler ile belirlenecek. FED faiz kararı toplantısı 21 Eylül'de yapılacak.

Haberin Devamı

FED faiz kararı için küresel piyasalarda dikkatler eylül ayında yapılacak toplantıya yöneldi. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell fiyat istikrarını ‘ekonominin temel taşı’ olarak nitelendirirken, faiz artırımının devam edeceği mesajını verdi. Powell’ın yorumları, faizlerin yılı yüzde 3’ün oldukça üzerinde kapatacağı yönündeki beklentileri artırdı. Eylül ayında açıklanacak FED faiz kararı altın, dolar, petrol gibi ekonominin ana dinamiklerine yön verecek. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Eylül ayı FED toplantısı ne zaman? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı toplantısı 21 Eylül ve 22 Eylül’de yapılacak. Faiz kararı 22 Eylül’de açıklanacak.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı. Fed, 12 üyenin tamamının oyu ile Faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını öngördü.

Haberin Devamı

POWELL'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

Jackson Hole Sempozyumu’nda ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, yüksek faiz döneminin devam edebileceğini ve bu sürecin ekonomi için acı verici olabileceğini söyledi.

Powell, enflasyonla mücadelede daha yavaş bir büyüme ve daha zayıf bir işgücü piyasasıyla karşılaşılacağı konusunda uyarırken; fiyat istikrarını ‘ekonominin temel taşı’ olarak nitelendirdi ve faiz artırımının devam edeceği mesajını verdi. Powell’ın yorumları, faizlerin yılı yüzde 3’ün oldukça üzerinde kapatacağı yönündeki beklentileri arttırdı.

Haberle ilgili daha fazlası: