Pandemi dönemi (KOVİD -19) cezaları iade edilecek mi? Pandemi cezaları son durum

Güncelleme Tarihi:

Pandemi dönemi (KOVİD -19) cezaları iade edilecek mi Pandemi cezaları son durum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 14:19

Pandemide kesilen maske, sokağa çıkma yasağı gibi cezaların iptali için Anayasa Mahkemesinden önemli bir karar açıklandı. Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının iade edilemeyeceğine ilişkin kural Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarı geri talep edebilecek. Peki, pandemi cezaları ne zaman iade edilecek? İşte, pandemi cezası hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Pandemi cezaları için açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, pandemi cezalarının torba yasa kapsamında görüşüleceğini ve torba yasanın kabulüyle birlikte cezaların iade edileceğini ifade etti.

PANDEMİ CEZALARI NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Torba yasa kapsamında görüşülen konulardan birisi de pandemi cezaları oldu. 14 Temmuz'a kadar mecliste görüşülüp kabul edilmesi beklenen torba yasada, COVID-19 salgını sırasında alınan önlemler kapsamında 11 Mart 2020’den 9 Kasım 2022’ye kadar geçen sürede kesilen cezalar iade edilecek.

KOVİD- 19 CEZALARI

Kovid- 19 salgın hastalığının ülkede yayılmasını önlemek amacıyla verilen idari para cezaları geri iade edilecek.

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında; aylıklarını personel kanunlarına tabi olarak alanlar, belediye başkanı ve başkan yardımcılarına mevzuatı uyarınca yapılmakta olan ödemelere ek olarak ilave ödeme yapılması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası: