ÖSYM başvuru tarihini açıkladı... KPSS DHBT başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM başvuru tarihini açıkladı... KPSS DHBT başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 14:21

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 6 Kasım'da düzenlenecek 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ortaöğretim) başvuruları geride kaldı. Bu gelişmenin ardından ise bu yıl yapılacak son KPSS etabı olan 2022 DHBT oturumu gündeme geldi. Peki, KPSS DHBT ne zaman? DHBT başvuruları ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

Basına yansıyan iddialarla ilgili, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılması planlanan oturumlar ise ertelenmişti. ÖSYM, güncellediği sınav takvimiyle 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül'de, Alan Bilgisi oturumunun da 24-25 Eylül'de yapılacağını ilan etmişti. Şimdi ise DHBT oturumu bekleniyor. İşte, 2022 DHBT oturumu için son bilgiler...

2022 DHBT NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 27 Kasım'da yapılacak.

BAŞVURU TAKVİMİ

Bu sınav başvuruları ise 7-17 Ekim'de alınacak.

DHBT HAKKINDA

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir

Haberin Devamı

DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.

Haberle ilgili daha fazlası: