Meteoroloji’den dolu alarmı! İstanbul’da dolu yağacak mı, yağmur ne zaman bitecek? İşte güncel hava durumu!

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji’den dolu alarmı İstanbul’da dolu yağacak mı, yağmur ne zaman bitecek İşte güncel hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 13:03

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dolu alarmı milyonlarca vatandaşı harekete geçirdi. İstanbul’da dolu yağacak mı? sorusu da megakentte yaşayan kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. İstanbul’da yağışların etkisini artıracağını duyuran Meteoroloji beklenen yağışlar nedeniyle 10 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da dolu yağacak mı? sorusu milyonlarca vatandaşın merak ettiği konulardan birisi oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye genelinde sağanak yağış, dolu ve su baskını gibi doğa olaylarının yaşanabileceğini ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı. İstanbul'da öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Peki, İstanbul’da yağmur ne zaman sona erecek?

İSTANBUL’DA DOLU YAĞACAK MI, YAĞMUR NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Lütfen tedbirli olalım" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

İstanbul için dolu yağışı beklentisi bulunmuyor. Yağışların ise bugün sona ereceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den dolu alarmı İstanbul’da dolu yağacak mı, yağmur ne zaman bitecek İşte güncel hava durumu

METEOROLOJİ’DEN DOLU ALARMI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel Dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: