Meclis neden olağanüstü toplanıyor? TBMM olağanüstü toplantısı 25 Temmuz'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Meclis neden olağanüstü toplanıyor TBMM olağanüstü toplantısı 25 Temmuzda yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 08:51

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), olağanüstü toplantısı ile bir araya gelecek. CHP, İYİ Parti, DEVA ve Saadet partilerinin çağrısı ile toplanacak olan Meclis, 25 Temmuz Salı günü saat 15.00'da oturumunu gerçekleştirecek. Peki, Meclis neden toplanıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP grubunun başvurusu üzerine TBMM Genel Kurulu’nu 25 Temmuz Salı günü saat 15.00’de olağanüstü toplantıya çağırdı. TBMM İçtüzüğü’ne göre Meclis Başkanı, en az 120 milletvekili imzasıyla yapılan olağanüstü toplantı çağrısını 7 gün içinde uygulamak zorunda.

200 VEKİL ŞART

Meclis’in olağanüstü gündem maddesiyle toplanabilmesi için en az 200 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor. CHP ile bunu destekleyen İYİ Parti, DEVA ve Saadet partilerinin milletvekili sayısı 200’ü geçtiğinden Meclis’in açılması bekleniyor. Toplantıda sadece başvuru konusu görüşülebiliyor. Ancak Genel Kurul karar alırsa çalışmaya devam edilebiliyor.      

MECLİS NEDEN TOPLANIYOR?

Geçtiğimiz hafta CHP, Meclis Başkanlığı'na olağanüstü toplantı için başvuru yapmıştı. Son ekonomik gelişmeler ve zamların görüşülmesi üzerine Meclis Başkanlığı'na başvuru yapılmıştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yeterli sayıda milletvekiliyle başvuru yapıldığı için kararı verdi ve 25 Temmuz Salı günü Meclis'i toplantıya çağırdı.