KYK yurtlarında kahvaltı ve yemek ücretsiz mi? 2023-2024 KYK aylık ücretlere yemek dahil mi?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurtlarında kahvaltı ve yemek ücretsiz mi 2023-2024 KYK aylık ücretlere yemek dahil mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 13:14

KYK yurtlarında konaklamaya hazırlanan öğrenciler yurt yaşantısına ilişkin detayları merak ediyor. Üniversitelerde öğrencilere indirimli yemek fırsatı sunulurken benzer şekilde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda da öğrenciler için kahvaltı ve yemek desteği veriliyor. KYK yurt yerleştirme sonuçları dün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. Yedek adayların yerleştirme işlemleri önümüzdeki günlerde devam edecek. KYK yurt ücretleri kalınan yurdun özelliklerine göre değişirken Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği veriliyor. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için yurtlarda lokanta ve kantin hizmet yerleri bulunmaktadır. KYK yurt yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla KYK yurt ücretlerine yemeklerin dahil olup olmadığı merak ediliyor. Peki KYK yurtlarında kahvaltı ve yemek var mı? KYK yurt ücretine yemek dahil mi? İşte, GSB’nin resmi internet sayfasında yer alan bilgi…

Haberin Devamı

KYK yurt yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Üniversite eğitimleri boyunca devlet yurtlarında konaklayacak öğrenciler, yurt yaşantısına ilişkin detaylara ulaşmak için araştırma yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaaliyetlerini sürdüren Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında öğrencilere yemek desteği veriliyor. Öğrencilerin günlük olarak belirli bir limitleri bulunurken farklı yemekler tüketmek isteyenler ise ceplerinden ücret verebiliyor. KYK yurtlarında hem sabah kahvaltısı hem de akşam yemeği çıkıyor. Haftalık olarak yemek listesi öğrencilerle paylaşılıyor. Peki KYK yurtlarında yemek ücretli mi? İşte, KYK yurtlarında yemeklere ilişkin detaylar…
.
KYK YURTLARINDA YEMEK VE KAHVALTI VAR MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Haberin Devamı

“Yurtlarımızda barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta-kantin hizmet yerleri bulunmaktadır. Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az %35 oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından devamlı kontrol edilmektedir. Öğrencilerimize yemekler çoktan seçmeli olarak verilmektedir.

Yurtlarımızda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2022-2023 öğretim yılında yurtların açılış tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 25,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 50,00 TL olmak üzere toplam 75,00 TL olarak uygulanmaktadır.

Bakanlık yurtlarında yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere, günlük 90,00 TL beslenme yardımı yapılmaktadır.”