KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman yatacak 2022? KYK burs ve öğrenim kredisi ödeme tarihi

Güncelleme Tarihi:

KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman yatacak 2022 KYK burs ve öğrenim kredisi ödeme tarihi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 00:04

KYK toplu para ödemeleri öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. KYK toplu para ödemesi ile ilk burslarından faydalanacak olan öğrenciler, kurumun yapacağı açıklamaya kilitlendi. Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2023 yılı burs ve kredi başvuru ekranına müracaatta bulunan vatandaşlar, KYK 3 aylık toplu para ne zaman yatacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, KYK 3 aylık toplu para ile burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

KYK üç aylık toplu para ödemesi ile hesaplarına ödeme yapılacak olan öğrenciler, ihtiyaçlarını bu meblağ aracılığıyla karşılayabilecek. Diğer taraftan aylık ödeme tarihleri ise her ay 6'sı itibariyle TC Kimlik Numarasına göre hesaplara yatırılacak. 

KYK ÜÇ AYLIK TOPLU PARA NE ZAMAN YATACAK?

KYK 3 aylık burs ödemesinin, geçtiğimiz yıllar baz alındığında Aralık ayı içerisinde hesaplara yatırılması beklenmektedir. 

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: