Keşan Belediyesi hangi partide? Edirne Keşan Belediye Başkanı kimdir? 2019 Keşan yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Keşan Belediyesi hangi partide Edirne Keşan Belediye Başkanı kimdir 2019 Keşan yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 23:52

Keşan Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Edirne ilçelerinden olan Keşan'da 2019 yılında toplam 44.885 seçmenden 38.255'i oy kullandı. Peki, Keşan Belediyesi hangi partide? Edirne Keşan Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Keşan yerel seçim sonuçları...

Haberin Devamı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek. Oy verecek olan seçmenler, yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Keşan Belediyesi hangi partide? sorusu da gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Keşan'da kullanılan geçerli oy sayısı 37.421 oldu. İşte, Keşan 2019 yerel seçim sonuçları...

KEŞAN BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Keşan Belediyesi için 38.255 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda %49.24 oy oranı ve 18.429 oy sayısıyla belediye seçimini AK Parti kazandı.

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA HELVACIOĞLU KİMDİR?

1965 yılında Keşan İspat Cami Mahallesi’nde doğdu. Öğrenim hayatına, ilkokul ve ortaokuldan sonra Keşan Lisesi’nde devam etti. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Mustafa Helvacıoğlu, okul dönemi boyunca eczane çıraklığı yaptıktan sonra iş hayatına özel sektörde, ulusal çapta faaliyet gösteren bir ecza deposunda ilaç mümessili olarak başladı. Keşan’ı perakende marketçilik ile tanıştıran Helvacıoğlu, halen kardeşi ile birlikte kurduğu Sağlık Sektörü ve E-Ticaret Sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin kurucu ortağı olmakla birlikte çeşitli sektörlere hizmet eden girişimlerin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Haberin Devamı

2002 yılında Keşan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Mustafa Helvacıoğlu, bu görevinin ardından, 2005 yılında yapılan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve gelmiş ve 2009, 2013 yıllarında yeniden seçilerek 3 dönem boyunca Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Görevde olduğu yıllar süresince 1,5 milyon üyeyi kapsayan, Türkiye’nin en büyük iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’da Ekonomik Rapor İnceleme Komisyon Kurulu Başkanlığı, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Trakya Bölgesi Başkan Yardımcılığı ve Trakya Kalkınma Ajansı Danışma Kurulu Üyeliği görevlerine seçilmiş olan Helvacıoğlu, 2018 yılında TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve bu görevine halen devam etmektedir.

Haberin Devamı

Çeşitli kültür, spor ve eğitim teşekküllerine üye olan Mustafa Helvacıoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.